Regeringens forslag om, at skolelærerne kan skal undervise i deres linjefag, høster ros fra skoleledernes formand, som dog tvivler på, at en milliard kroner er nok.

En milliard kroner til at efteruddanne skolelærerne er ikke prangende. Det mener formand for skolelederne, Anders Balle, om regeringens udspil til skolereformen.

- En milliard over sådan en årrække er ikke imponerende. Det er 110 millioner om året. Det vil selvfølgelig hjælpe pænt, men det er jo et stort antal lærere, vi snakker om, som får brug for efteruddannelse, og derfor vil 110 millioner om året blive brugt op meget hurtigt, siger han.

I regeringens udspil skal landets skolelærere fremover kun undervise i de fag, de er uddannet inden for. Det betyder efteruddannelse for et stort antal lærere, som regeringen altså har afsat én milliard kroner til.

Anders Balle håber på, at der på sigt vil være mulighed for et større beløb til linjefagsuddannelse af lærerne.

- Jeg kunne godt have ønsket mig nogle flere penge til det her, og derfor må vi så se, om vi over årene kan få nogle flere penge på bordet. Men signalet om veluddannede lærere og ekspertise i fagene, bakker jeg meget omkring, siger han.

Han understreger dog, at det er vigtigt, at der stadig er mulighed for samarbejde mellem lærerne.

- Kravene om linjefagsuddannelse må ikke ødelægge lærersamarbejdet. Lærerne skal også understøtte hinanden inde i fagene, siger han.

Regeringen forventes at fremlægge hele sit udspil til en reform af folkeskolen tirsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.