Leder du efter en billig og sundere måde at lave din kaffe på uden at bruge sukker, sirup eller fløde?

Så kan svaret være noget så simpelt som en knivspids salt.

Det simple brygningstrick vinder i øjeblikket frem og er gået viralt på sociale medier.

Det skriver The New York Post.

Metoden går ud på, at man enten drysser en smule salt i kaffen før brygningen, tilsætter få dråber af saltopløsning eller blot en knivspids direkte ned i en færdigbrygget kop kaffe.

Flere brugere på diverse sociale medier mener nemlig, at kaffen smager sødere på den måde.

Selvom tanken om at tilsætte salt til kaffen måske virker kontraintuitiv, er der videnskab bag forklaringen.

Flere undersøgelser, som mediet henviser til, forklarer, at natrium – det aktive stof i salt – har en bemærkelsesværdig effekt på vores smagsløg. 

Natrium kan nemlig dæmpe den bitre smag i kaffen, samtidig med at det forstærker den opfattede sødme. Dette kan generelt forbedre den samlede smagsoplevelse.

Flere eksperter pointerer, at salt kan hjælpe med at få en sødere og mere balanceret kaffe uden at tilføje sødemidler eller fløde.