Hvad er den værste madtrend de sidste mange år?
Det spørgsmål får Thomas Castberg, kreativ direktør hos Skagen Group og B.T.s madekspert, i det seneste afsnit af podcasten Spar Kassen.
»Jeg synes ikke, der nogle madtrends, som er forfærdelige. Men der er nogle, der har bragt noget med sig, hvor jeg synes, det har gjort mere skade end gavn,« siger Thomas Castberg:
»Jeg var selv med, da alt det her molekylære gastronomi startede op. Det var vanvittigt interessant i starten. Du havde Heston Blumenthal, du havde El Bulli i Spanien.«
Thomas Castberg uddyber:
»Det, det bragte med sig senere hen - det, man gjorde i køkkener, og det, der blev tilgængeligt, som var ting, der kun havde været brugt i industrien af indlysende årsager, er jeg ikke så begejstret for.«
Hvad var problemet?
»Langt hen ad vejen har det givet en masse smutveje ved hjælp af kemi. Det forstår jeg godt, man gør i en stor sammenhæng, hvor man laver fish fingers eller spegepølser, der skal koste fire kroner kiloet.«
»Men ind i en eller anden gastronomisk højborg eller high end-ting, der synes jeg ikke, det hører hjemme. Jeg forstod godt de her eksperimenter, det medførte. Men der hang ting fast, som vi godt kunne have været foruden.«
Du kan også stille madrelaterede spørgsmål til Thomas Castberg, som han svarer på i podcasten Spar Kassen. Send dit spørgsmål til penge@bt.dk.
Thomas Castberg er nu en fast del af podcasten Spar Kassen. Hør det seneste afsnit, hvor vi kommer forbi ugens penge-finte, en opskrift i Castbergs køkken og hans bud på den mest overvurderede fødevare.
Husk at følge podcasten i din podcastapp. Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.