Der er ret stor forskel på at handle morgenbrød i København, Odense eller i Kolding. 

I hvert fald hvis du handler brød og kage i bager-kæden Lagkagehuset, der med sine 108 forretninger er Danmarks største bager.

Et pristjek, som B.T. har foretaget i tre butikker rundt i landet, viser, at der er temmelig stor forskel på, hvor i landet du besøger en Lagkagehuset. Og den forskel falder ikke ud til københavnernes fordel. 

Tværtimod er der prisforskel på otte ud af ni tjekkede varer. 

Noget tyder på, at jo længere, du kommer væk fra hovedstaden, desto billigere bliver det at handle i Lagkagehuset. 

Af de tre forretninger er København dyrest, en bager i Odense næstdyrest og Kolding klart billigst. 

Hvis vi kigger på et eksempel fra tjekket, kan vi kigge på den 'spicy hønsesalat sandwich'. I Kolding koster den 59,95 kroner. Er du i Odense skal du lægge fem kroner til - for her koster den samme sandwich 64,95  kroner. Og i København skal du lægge en ti'er til prisen fra Fyn. For i hovedstaden koster en sandwich med hønsesalat hele 74,95 kroner. 

Altså en prisstigning på 25 procent fra Kolding til København. 

Også filterkaffen er underlagt samme geografiske prisstigning. 

I København koster den lille en af slagsen 37 kroner og så bliver den billigere jo længere fra Storebælt, du kommer. 

32 kroner i Odense og 27 kroner i Kolding skal du af med i de to byer.

Se hele pristjekket her: 

Til B.T. anerkender Lagkagehuset, at der er prisforskel alt efter, hvor i landet du befinder dig. 

Det er kædens vicedirektør, Jesper Mark Dixen, der i et skriftligt svar forklarer, hvorfor der er så store forskelle. 

»Der kan være forskel i pris alt efter, hvilken landsdel man handler i. Det skyldes, at der er markante forskelle på produktions- og huslejeomkostninger, og her er niveauet generelt højere i København,« lyder det fra vicedirektøren. 

Derudover skriver de, at prisen også gerne skulle spejle de andre tilbud i området. 

»Vi tilpasser løbende vores priser og bestræber os hele tiden på at tilbyde nogle konkurrencedygtige priser, der tager højde for omkostninger og efterspørgsel lokalt.« 

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan der også er geografisk forskel på, hvor store produkterne fra Lagkagehuset er. 

Kokken Hannah Grant giver sig sine bedste sparetip til madbudgettet og sit bedste tip til prepping-mad i den seneste udgave af podcasten Spar Kassen. Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.