Ingen i Coop havde ønsket at sælge dele af forretningen fra til OK.

Det er meldingen fra Pernille Skipper, som lørdag bliver valgt som ny bestyrelsesformand for Coop Amba, over for B.T., kort før koncernens årsmøde i Middelfart bliver skudt i gang fredag eftermiddag.

»Sådan emotionelt, der er det selvfølgelig rigtig ambivalent,« siger Pernille Skipper om de store forandringer, som Coop står foran netop nu.

»Der er ikke nogen her overhovedet i landsrådet eller i Coop, som havde ønsket, at man blev nødt til at sælge en stor del af Coop Danmark fra,« siger Pernille Skipper.

»Omvendt er det også en nødvendighed, som jeg tror, vi kan bruge som et springbræt til at skabe en ny og mere moderne og mere aktiv forening, hvor vi kommer mere ud til de to millioner medlemmer, som Coop amba har,« forklarer den kommende formand, som lørdag vælges uden modkandidater.

Pernille Skipper svarer samtidig på, hvordan hun har det med den skepsis, som er blevet udtrykt fra flere sider, omkring valget af netop hende til posten som formand.

Den skepsis har hun ikke mødt, forklarer hun.

»Jeg er kommet rundt omkring i landet i det seneste stykke tid ved rigtig mange brugsforeninger fra den ene ende af Jylland til den anden og helt til Storkøbenhavn, og det er sådan set en varm modtagelse, jeg har fået alle steder, så det er jeg rigtig, rigtig glad for,« siger Pernille Skipper.

»Der er ingen tvivl om, at Coop er en kæmpe forening på tværs af landet, og vi skal rumme alle, høj som lav, vestjysk som hovedstadsområdebeboende og fra den ene politiske fløj til den anden,« tilføjer hun.

B.T. er til stede ved Coops årsmøde i Middelfart, og vi dækker det løbende i vores liveblog, som du finder lige her.

Hør også B.T.s podcast Spar Kassen, som i en særudgave fra denne uge stiller helt skarpt på den øjeblikkelige krise i Coop.