Det nye år står for døren. Men inden vi kan springe ind i det nye år, skal vi først til bords. 

Og her behøver det hverken være besværligt, dyrt eller tidskrævende.

Kogebogsforfatter og madformidler bag den populære blog Gourministeriet, Dianna Brinch, har nemlig en nytårsforret i ærmet, som ifølge hende selv altid rammer plet.

»Min torsk med hvidvinssauce er simpelthen en vinder – hver gang. Den fejler aldrig, og jeg får altid så mange rosende ord, når jeg serverer den,« fortæller hun.

»Den er nem, hurtig og budgetvenlig – alt efter hvilken fisk du vælger.«

Hvis man ikke er den store torskefan, kan man med fordel udskifte den med kuller, sej, pighvar eller endda laks.

Dianna Brinch står bag kogebøgerne 'Gourministeriets Favoritter’
og 'Gourministeriets Grønnere'.
Dianna Brinch står bag kogebøgerne 'Gourministeriets Favoritter’ og 'Gourministeriets Grønnere'. Foto: Gourministereiet

Ifølge madbloggeren er retten blevet en fast del af mange danskeres nytårsaften. År efter år strømmer beskederne ind fra følgere, der vender tilbage til den samme opskrift.

Og måske det bedste af det hele: Den kræver hverken sved på panden eller en evighed i køkkenet.

»Den tager ikke mere end en halv time at lave – og den imponerer altid, uden at man skal stresse,« lyder det.

Opskrift på stegt torsk med hvidvinssauce og spinat
4 personer – 30 minutter

Foto: Gourministeriet

Ingredienser

  • 4 stk. torskefilet à 80 g/stk. – eller anden hvid fisk

  • 25 g smør

  • Salt og en smule sukker

Hvidvinssauce

  • 25 g smør

  • 1 skalotteløg, finthakket

  • 1 1/2 dl tør hvidvin

  • 1 dl fiskebouillon – grønt eller kylling kan også bruges

  • 2 dl piskefløde

  • 1 tsk. dijonsennep

  • Salt og friskkværnet peber

Spinat

  • 25 g smør

  • 1 skalotteløg, finthakket

  • 180 g frisk spinat

  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

  • Evt. urteolie og hakket dild

Sådan gør du

Hvidvinssaucen

  • Smelt smørret i en lille gryde, og steg løgene klare heri.

  • Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til cirka det halve.

  • Tilsæt bouillon, fløde og dijon, og lad saucen småsimre i 5-8 minutter.

  • Saucen skal være let, blød og cremet, og må ikke blive for tyk.

  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

  • Du kan med fordel forberede saucen dagen før eller tidligere på dagen, og varme den op inden servering.

Torsken

  • Krydr torsken med salt på begge sider, og drys med en smule sukker.

  • Smelt smørret på en pande ved middel varme, og steg torsken gylden i cirka 3 minutter på hver side – alt efter tykkelsen på stykkerne.

  • Læg fisken til side på en tallerken.

Spinaten

  • På samme pande smeltes smørret, og løgene steges klare.

  • Tilsæt spinaten, krydr med salt og friskkværnet peber, og lad spinaten falde sammen under omrøring.

  • Fjern panden fra blusset, når spinaten er faldet sammen, og dræn den derefter gerne i en sigte.

Anretning

  • Læg en god skefuld spinat i bunden af en dyb tallerken, og læg fisken ovenpå.

  • Hæld saucen rundt om spinaten, og dryp evt. med urteolie.

  • Krydr gerne med friskkværnet peber inden servering og drys evt. med lidt hakket dild.