Ris i chokoladebaren fremfor kakao?
Det britiske firma, Win-Win, forsøger at imødekomme de høje priser på kakao og gøre chokoladeindustrien mere bæredygtig ved som de første i Storbritannien at producere kakaofri chokolade.
Det skriver The Guardian.
Firmaet har udskiftet kakaobønnerne med fermenterede kornsorter som ris i et forsøg på at genskabe smagen, teksturen og måden, ægte chokolade smelter på.
Og det kan være nødvendigt for industrien, fortæller direktør for Win-Win, Mark Golder, til mediet.
»Verden elsker chokolade, men kakaotræerne lider,« siger han og tilføjer:
»Klimaforandringerne reducerer udbyttet år efter år, og omkring 75 procent af verdens kakao kommer fra Ghana og Elfenbenskysten, hvor skovrydning og børnearbejde fortsat er alvorlige problemer.«
Et tysk firma eksperimenterer ligeledes med kakaoerstaninger som havre og solsikkefrø.
Herhjemme er Forbrugerrådet Tænk bevidste om, at fødevarerne udvikler sig, skriver DR.
»Vores fødevarer bliver ændret hele tiden, og det kan være af gode grunde. For nogle handler det om at holde prisen nede, men det kan også handle om fødevareforsyningsmangel, sundheds- eller klimahensyn. Der kan ske meget med vores fødevarer.«
Hun oplyser videre, at de holder stærkt øje med, om producenterne er gode nok til at fortælle forbrugerne, når de ændrer i opskrifterne.

