Jeanne Hultmann var en af deltagerne på kurset 'Klar dig selv på tre døgn', som Hovedstadens Beredskab holdt tirsdag fra klokken 17 til 19.  

På kurset, hvor B.T. var tilstede, slog hun fast, at der den seneste tid er sket noget markant. 

Ifølge Jeanne Hultmann er der kommet et helt andet syn på det at være beredt, hvis der sker en pludselig krisesituation.

»Tidligere tænkte man, at de der preppere var lidt tossede,« siger hun og fortsætter:

Tirsdag aften mødte B.T. Jeanne Hultmann, der deltog i kurset 'Klar dig selv på tre døgn'. 
Tirsdag aften mødte B.T. Jeanne Hultmann, der deltog i kurset 'Klar dig selv på tre døgn'.  Foto: Marcus Wehage
Vis mere

»Men jeg synes, at det bliver mere og mere aktuelt at vide lidt om, hvordan man skal klare sig, og hvad man skal være bange for, hvis vi pludselig for eksempel ikke har strøm.«

Det er ikke bombeangreb fra Rusland eller andre lande, hun er bekymret for.

»Men cyberangreb er noget af det, jeg gør mig tanker om. Der bliver også talt om hybridkrige, og hvad bliver det næste? Lidt bekymret er jeg da,« siger Jeanne Hultmann.

Er du er bange for, hvad der kan ske?

»Nej, det synes jeg ikke, at man skal være. Der er jo ingen grund til panik. Men vi skal heller ikke tages med bukserne nede. Man må gerne være forberedt,« siger Jeanne Hultmann.

Kurset 'Klar dig selv på tre døgn' er arrangeret af organisationen Beredskabetsforbundet, og i år er der sket en eksplosion i antallet af deltagere.

Malou Laursen, der er projektleder hos Beredskabsforbundet, og vært på kurset, mener heller ikke, at man skal ud og hamstre en masse ting for at være parat til den værste krise.

»Jeg har indtryk af, at folk gerne vil være betryggede i, at de ikke skal ud og være de store preppere. Det er heller ikke det, vi siger, de skal. Mange af os har allerede, så vi kan klare os,« siger hun. 

HER gode råd fra familiefaren Thomas Jensen, der har samlet rationer til tre måneder.