Tv-kokken James Price har især bemærket, at én type af fødevarer nu også er steget rigtig meget i pris.

Senest har tal vist, at fødevarepriserne i juli var de højeste nogensinde, efter de er steget fem måneder i træk.

»Jeg synes, at grøntsagerne for eksempel er steget meget i pris. Før sagde man ellers, at kartofler, porrer, løg og sådan noget jo ligesom var fyldet i ens madret, og så kunne vi altid drosle lidt ned på kødet og luksusvarerne. Men når det sådan basisagtige er blevet så dyrt, så rammer det altså,« siger han i B.T.s podcast Spar Kassen og tilføjer:

»Det er ligesom alt sammen, der er blevet rigtig, rigtig, dyrt.«

Kapelmester og tv-kok James Price har virkelig mærket, at priserne på fødevarer er steget.
Kapelmester og tv-kok James Price har virkelig mærket, at priserne på fødevarer er steget. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Da rekorden i fødevarernes priser kom frem 13. august talte B.T. med Bruno Christensen, der har næsten 60 års erfaring med detailhandel.

Han pegede på, at årsagerne til de stigende priser især skyldes et efterslæb, der er et resultat af, at kontrakterne med leverandørerne ikke ændrer sig lige så hurtigt som eksempelvis priser og inflation:

»De varer, som supermarkeder køber ind, er ikke faldet i prisen, men tværtimod steget. Kontrakterne kan ikke ændres med et enkelt knips, og det er jo altid kunderne, der betaler prisen,« sagde han.

Salling Group, der driver Føtex, Bilka og Netto, er blevet bedt om at kommentere på prisstigningerne, danskerne har oplevet. 

»Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre vores kunder de bedste varer til de laveste priser, og derfor kæmper vi hårdt for at indkøbe varerne billigst muligst hos leverandørerne,« svarede Christoffer Green Sørensen, der er pressekonsulent i Salling Group, B.T.s spørgsmål. 

Du kan høre Spar Kassen med James Price hos Apple Podcasts eller Spotify – eller lige herunder.