Det efterlader ikke altid et positivt indtryk, når kok og kogebogsforfatter Hannah Grant går en tur i de danske supermarkeder. 

Det fortæller hun i det seneste afsnit af podcasten Spar Kassen. 

»Hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg nogle gange få en akut depression, når jeg kigger ind i kødmontren for eksempel. Jeg synes, det er enormt deprimerende, at danskernes foretrukne kyllingeprodukt er turbokylling. Det er kylling, der er vokset så hurtigt, at benene ikke kan holde under den,« siger Hannah Grant:

»Jeg mister faktisk appetitten af det. Når jeg ser sådan en stor pakke med 25 kyllingebryster til 98 kroner - hvad har de dyr levet af? Du kan ikke en gang fodre dyrene til de penge.«

Også billig flæskesteg til op jul for en tur med grovfilen: 

»Hele det der med, at du op til jul kan få tre kilo flæskesteg for 100 kroner. Det jo sindssygt. Hvad har den gris levet af? Det er jo absurd.«

Men du taler meget om dyrevelfærd her, og det er jo fair nok. Men økologisk kød er meget dyrere end konventionel. Så får man også mere smag for pengene?

»Det er ingen tvivl om, at når turbokyllinger og svin vokser så hurtigt, så bliver det smagsløst. Der er ikke særlig meget tekstur. Det er det samme med grønt, der er vokset hurtigt. Man får mere smagsmæssig value for money ved at købe noget, der har bedre kvalitet. Der er kæmpe smagsforskel,« siger Hannah Grant. 

Hør mere om Hannah Grants syn på dansk madkultur - og hendes bedste sparetip - i den seneste udgave af Spar Kassen. 

Du kan lytte hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.