Selvom Gorm Wisweh er kendt for at drive en kæde, der laver gourmetpizzaer, sker det også til tider, at han smager på supermarkedernes udgaver af frostpizzaer og pizzadeje med topping. 

Men da han i podcasten Spar Kassen spørges specifikt ind til fænomenet pizzatopping - altså en form for osteprodukt, som ikke er ost - kan han ikke holde igen. 

»Det er helt sort. Det er sindssygt. Og der vil jeg sige: Hvis du bruger en af mine opskrifter, så bruger jeg en halv mozarella. Og vi snakker ikke øko og alt muligt. Bare en helt simpel mozarellakugle, som koster mellem 7-10 kroner. Så det er altså fem kroners ost, du skal have på, når det går stort.«

»Og der vil jeg bare påstå, at det der pizzatopping, som koster 10-12 kroner, og hvor du ofte bruger det hele, jamen så sparer du jo simpelthen penge på at bruge mozarellaen. Hvis du både kan spare et par kroner og få en mere ren vare, som ikke er fyldt med alle mulige mærkelig e-numre, så er det en win-win.«

 »Så please! Det der pizzatopping - kan vi ikke bare lade det dø på Skt. Hans-bålet.«

Hvordan er det overhovedet opstået?

»Det er fordi, man har alt muligt valle og osteløbe i overskud, og så giver man det emulgator og stabilisator og kartoffelmel og gærflager og ostesmag, og så ligner det. Men altså bare mundfølelsen,« siger Gorm Wisweh: 

»Sorry, lyttere. Man skal altid huske, at for nogle er det sådan her, det bare skal smage. Og respekt for det. Men for mig personligt: Fy for søren. Det kan jeg simpelthen ikke arbejde med.«

Hør mere om, hvordan du laver en perfekt pizza - og Gorm Wiswehs bedste pizza-tricks - i den seneste udgave af Spar Kassen.

Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.