Knap 17 procent.
Så meget er oksekødspriserne i dagligvarehandlen steget på blot seks måneder. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
De stigende priser presser danskerne ud i alternative løsninger, og en af dem er hestekød, som bliver mere og mere efterspurgt.
Det mærker Dennis Ladegaard, der ejer og driver Hornsyld Slagter syd for Horsens.
»Salget er steget og steget og steget,« fortæller han til B.T.
For mens oksekødsprisernes himmelflugt stadig debatteres vildt blandt almindelige forbrugere og politikere, har B.T. taget temperaturen på markedet. Som er brandvarmt.

Derfor er hestekød altså på meget få år gået hen og blevet ultrapopulært i den lille slagter i Hornsyld.
Efter en hård periode med nedlukninger og restriktioner som konsekvens af covid-19, var Dennis Ladegaard ude efter nye løsninger, der kunne give hans forretning en genrejsning.
Det førte til, at han en dag for tre år siden introducerede sine kunder til hakket hestekød.
Dengang solgte han ti kilo på en uge – i dag er det tal eksploderet.
Slagteren sælger nemlig omkring 90 kilo hestekød ugentligt – altså hvis han kan få lov til at købe det af producenterne, som ikke altid kan følge med efterspørgslen.
Siden da har han uge efter uge set, hvordan kødet forsvinder fra køledisken.
Og han forstår godt hvorfor. For priserne på oksekød tager nærmest pusten fra ham.
»Det er sindssygt. Hold da op, mand.«
Hos Hornsyld Slagter koster et kilo hakket oksekød 135 kroner, mens et kilo hest kun koster 62,50 kroner.
Og salget af hestekød er da også en sund forretning, fortæller slagteren, der i første omgang talte med Horsens Folkeblad.
»Jeg kan se, at de uger, hvor jeg ikke kan skaffe hestekød, der er kundestrømmen mindre.«
Hestekødet kan bruges direkte som erstatning eller alternativ til oksekødet, forklarer slagteren, som opremser eksempler som lasagne, kødsovs og hakkebøffer. Der er dog en lille smagsforskel, oplyser slagteren.
Dog ikke en forskel, der skræmmer kunderne.

