»Det er helt vanvittigt«.

Sådan lyder det fra Dan Henriksen på 55 år fra Jægerspris om, at blandt andet oksekødspakkerne i supermarkederne bliver mindre og mindre. 

For ham betyder det nemlig, at han køber endnu mere oksekød end før. 

»Vi er en familie på tre, og det har altid passet fint med 500 gram oksekød, så vi hver kunne få to lige store hakkebøffer,« siger han. 

I Rema 1000 er der nu mindre oksekød i pakkerne. 
I Rema 1000 er der nu mindre oksekød i pakkerne.  Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Men den seneste tid har hans indkøb ændret sig på grund af den udbredte tendens med shrinkflation, der er det engelske ord for, at mængden i pakkerne bliver mindre, men varen stadig koster det samme.

Efter pakker med 8 til 12 procent fedt er faldet fra 500 gram til 400 gram i eksempelvis Rema 1000, er der nemlig et problem med kun at købe én pakke oksekød, når familien skal have hakkebøffer. 

»Vi spiser stadig samme mængde oksekød, så vores forbrug er sådan set blevet større,« siger han og tilføjer:

»Så nu er vi begyndt at købe to pakker i stedet, hvilket betyder, vi altså køber 800 gram oksekød i stedet for 500 gram, som vi gjorde før.«

tip os
Betyder de mindre emballager for en del varer noget for dine indkøb?

Betyder det så, at I rent faktisk spiser endnu mere oksekød end før, fordi I køber to pakker med 400 gram i stedet for én med 500 gram?

»Det betyder, at vi tit gemmer en eller to af bøfferne i køleskabet, og så hænder det, at det ikke bliver spist og derfor smides ud,« siger han.

Og samtidig med, at Dan Henriksen altså mener, at der skal købes endnu mere kød, så er priserne på oksekød skudt i vejret. 

Alene siden februar i år er prisen på hakket oksekød steget med hele 20 procent, så det betyder altså, at der skal bruges endnu flere penge på hakkebøfferne hos familien Henriksen i den nordsjællandske by. 

Hos Rema 1000 har der været lille fald i salget af ren oksekød, siden discountgiganten i september sidste år gjorde mængden af oksekød mindre i pakkerne.

»Vi har haft et fald på ti procent i salget,« lyder det fra Jonas Schrøder, der er kommunikationschef hos Rema 1000, og dermed kan han ikke bekræfte, at der generelt sælges flere pakker kød, efter de blevet mindre.  

Dan Henriksen, har I overvejet at spise mindre oksekød for at spare penge?

»Vi er fortsat med at spise samme mængde oksekød, selvom det er blevet dyrere, og vi køber mere, så det ender nok med, at vi må købe mindre,« siger han.

Jens er vred over, at størrelsen på mange fødevarer bliver mindre. Læs mere HER.

Spar kassen

Det kan være en god idé at rydde op og ud i sin økonomi, hvor selv småbeløb kan ende med at gøre en stor forskel. Det forklarer formueekspert ved Nykredit Jeanette Kølbek. Og så bliver der talt sommermad og picnic med kok og B.T.s madekspert Thomas Castberg.  Vært: Marie Milling, pengeredaktør på B.T. Gæst: Jeanette Kølbek, formueekspert hos Nykredit, og Thomas Castberg, B.T.s madekspert Producer: Jens Marott Rasmussen Programansvarlig: Niels Philip Kjeldsen, journalistisk chef på B.T.   Få konkrete og gratis råd til at træffe bedre økonomiske valg i dit liv ved at skrive dig op til nyhedsbrevet Spar Kassen fra Marie Milling: https://www.bt.dk/privatoekonomi/spar-kassen-faa-konkrete-og-gratis-raad-til-at-traeffe-bedre-oekonomiske