Der var ikke meget forskel på kæderne, da B.T. i starten af april gennemførte et pristjek af 40 varer på tværs af 10 supermarkedskæder.

I det seneste afsnit af Spar Kassen gav det resultat anledning til en snak om, hvorvidt det overhovedet er muligt at spare penge på fødevarer i Danmark. 

»Selvfølgelig kan du spare. Men du skal ændre din adfærd. Det er madplaner, det er indkøbslister, det er ikke at købe ind ofte, og det er at have fokus på madspild,« siger Morten Bruun Pedersen, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk:

»Vi har lavet nogle beregninger, som viser, at hvis du opfører dig 100 procent optimalt, så kan du altså spare omkring 20 procent på dine indkøb af mad. Så der er noget at komme efter.«

20 procent er ret meget. I 2022 brugte en gennemsnitlig husstand 41.750 kroner på mad, viser data fra Danmarks Statistik. Det er altså 8.000 kroner?

»Så skal du også være total nørd. Så skruer du på alt og går virkelig op i det. Men hvis bare du kan spare 5-10 procent ved bare at ændre din adfærd. 20 procent det er, hvor du virkelig går til makronerne.«

Hør mere om pristjekket og mulighederne for at spare i ugens udgave af Spar Kassen.