Konsekvensen kan allerede ses på hylderne hos danske bagere.
Eksempelvis hos Leanders i Svendborg, hvor det klassiske bagværk pain au chocolat nu slet ikke sælges mere.
Helt præcist fordi det indeholder chokolade, skriver DR.dk.
»Chokoladepriserne er simpelthen blevet så tårnhøje, at vi ikke kan få det til at hænge sammen økonomisk,« siger bagermester Rune Ørum fra Leanders.
Sygdomme i kakaotræer kombineret med klimaforandringer har resulteret i en ekstremt dårlig høst, og det har banket indkøbspriserne på eksempelvis kakaobønner og kakaosmør voldsomt i vejret.
Hos storproducenterne i Ghana og Elfenbenskysten har man måtte erkende, at man langtfra har kunnet leve op til tidligere tiders høst.
Ergo er chokoladen blevet voldsomt dyrere.
Og så vil man hos Leanders i Svendborg helt fjerne bagværk som pain au chocolat fra hylderne i stedet for ligeledes at sætte priserne så højt op – for at det kan løbe rundt – at ingen så vil købe lækkerierne.

