»Du skal prøve flæskestegssandwichen fra pølsevognen på Banegårdspladsen i Aarhus,« er der en, der skriver til mig. 

Lige inden lukketid besøger jeg den venlige pølsemand.

Pølsevognen har altid været der. I hvert fald så længe, jeg kan huske. 

Jeg har tænkt på en ribbenstegssandwich det meste af dagen. Nu skal belønningen endelig indkasseres efter en lang og træls dag.

Et skilt ude foran viser en stor og lækker ribbenssandwich fra Steff Houlberg. Sprøde svær med hele svineriet!

Så står jeg ved disken. Jeg er den eneste kunde, så den flinke pølsemand har tid til at hyggesnakke. En specialitet ved den klassiske danske pølsevogn eller cafe fodkold hvor man står og fryser om fødderne.

Sådan er det ikke her. Der er lunt og varmt, og her dufter af lune pølser. Det er sådan, det skal være. Jeg bestiller en stor ribbenstegssandwich. Og jeg er virkelig tændt på et lækkert måltid.

Det er også en flot pølsevogn. Den er relativt ny, og den er velindrettet til glæde for både pølsemand og kunderne.

Jeg får en kold Pepsi Max. Så er alt perfekt - og jeg kan næsten høre de sprøde violiner i baggrunden. Jeg lukker øjnene og drømmer mig til et sted, hvor ribbenstegssandwichen er sprød, rigelig, saftig og velsmagende.

Den ser rigtig ud
Så rammer virkeligheden: Det er en stor ribbenstegssandwich. I en lomme af brunt pergamentpapir. Den ser rigtig ud. Rigeligt med steg og masser af flæskesvær. Så kan det ikke være bedre. 

Lige indtil jeg tager den første bid.

Sværen er lige så hård som en stejl bakke i regnvejr i november.

Den er hård på den helt forkerte måde. Det er som at tygge i et stykke træ af ukendt sort. Der er ikke ret meget smag, den er fersk og den smager heller ikke af salt. Men det værste er, at den er tør som en køkkensvamp.

Der er ingen saft eller kraft i det udpinte svinekød, som sandsynligvis har tilbragt en lang dag på stegepladen sammen med pølserne.

Der er ellers alle de normalt ting, som man må forvente af en ribbensstegssandwich. Agurker, rødkål og en smule mayonnaise, som de to skiver bliver smurt med.

Brødet er kedeligt og ikke værd at skrive om. Så det lader jeg være med.

Hellere en klassisk hotdog
Det er ikke noget godt måltid, og jeg burde have valgt noget andet. En klassisk hotdog med det hele. Måske en Cocio i stedet for Pepsi Max’en.

Men nu er det for sent. Der er betalt for ribbenssandwichen, og så skal det hele spises. Det er ikke helt nemt at spise en stor en af slagsen, samtidig med at jeg skal hyggesnakke med den venlige pølsemand, som hedder Kim.

Han er helt klart et stort aktiv, og det kan i nogen grad kompensere for den ribbenstegssandwich, hvor der i konsulentsprog er et 'ikke udnyttet potentiale'. 

En god gerning
Måltidet er ikke godt - men lyspunkterne er pølsemanden og det hyggelige ved at spise hos Børnenes Kontors Pølsevogn i Aarhus.

Ved at spise ved en af deres pølsekiosker, som det hedder i det officielle sprog fra Børnenes kontor, støtter man en god sag.

I Aarhus er der otte steder at få tilfredsstillet den lille sult. Det betyder, at der bliver indsamlet et pænt beløb hvert år.

Men jeg vil helt klart foretrække at spise min ribbenstegssandwich et andet sted næste gang turen går til Aarhus.

Derfor bliver det til tre stjerner med en pil nedad.

Tommel op: Den flinke pølsemand, kold Pepsi Max

Tommel ned: Tør og udpint grisekød, kedelig bolle, hårde svær.

Stor Ribbenssandwich 70 kroner, Pepsi Max 22 kroner

Pølsekiosken, Banegårdspladsen 17, 8000 Aarhus