Wout van Aert var hurtigst, da seks ryttere spurtede om sejren i den 83. udgave af Gent-Wevelgem.

Efter at have skuffet i fredagens E3 Saxo Bank Classic var Wout van Aert tilbage på toppen, da det traditionsrige Gent-Wevelgem skulle afgøres søndag eftermiddag.

Belgieren vandt spurten i en seksmandsgruppe, da rytterne nåede målstregen i Wevelgem efter 247 kilometers hårdt slid i det belgiske forår.

Van Aert overtager tronen fra sidste års vinder, Mads Pedersen, der ikke kom til start på grund af coronasmitte på Trek-holdet.

Syv ryttere kom først ind på opløbsstrækningen, men van Aerts hjælper Nathan van Hooydonck slog ud og overlod afslutningen til sin kaptajn.

Og der var ingen tvivl om van Aerts sejr. Han vandt forholdsvis klart foran de to italienere Giacomo Nizzolo og Matteo Trentin.

Dermed fik den 24-årige belgier oprejsning for skuffelsen i E3 Saxo Bank Classic, hvor han noget overraskende blev sat på den sidste stigning og måtte nøjes med en 11.-plads.

Den 83. udgave af Gent-Wevelgem blev præget af de drilske vinde, som peb hen over de flamske marker.

Allerede tidligt knækkede feltet for første gang, og det udviklede sig til et løb, hvor rytternes evner i den evige positionskamp blev lige så vigtige som deres bens beskaffenhed.

Den slags er normalt guf for brølstærke Quick-Step, men storholdet havde en sløj dag. Kun sprinteren Sam Bennett kom med, da det sejrende udbrud skilte sig ud, men den store irer var så udmattet, at han kastede op.

Med 14 kilometer igen måtte han sammen med hollænderen Danny van Poppel opgive at hænge på.

For en gangs skyld var ingen danske ryttere med fremme, da løbet skulle afgøres.

Med Mads Pedersens startforbud forsvandt det bedste danske kort allerede før starten. I hans fravær lignede Søren Kragh Andersen bedste bud på en topplacering, men han kom ikke med, da de forreste skilte sig ud.

I stedet kom Kragh længe til at kæmpe i grupper bag de bedste og blev aldrig en del af frontfeltet. Endnu mere uheldig var holdkammeraten Casper Pedersen, der udgik efter et styrt.

/ritzau/