Johnny Weltz vil ikke finde sig i at blive hængt ud som dopingpusher af Michael Rasmussen. Nu overvejer han retsligt efterspil.

Johnny Weltz importerede EPO fra Spanien, som han fik den tidligere CSC-rytter Martin Rittsel til at sælge videre til de øvrige cykelryttere.

Det hævder Michael Rasmussen i sin bog ’Gul Feber’, som udkom sidste år. Johnny Weltz har siden bogens udgivelse været tavs, men nu tager han til genmæle. Han vil ikke finde sig i at blive hængt ud som dopingpusher.

- Det bliver fremstillet som en produktion på Istedgade, og det må jeg på det stærkeste tage afstand fra, siger han.

Michael Rasmussen havde Johnny Weltz som sportsdirektør på Team CSC i 2001 og 2002. Rasmussen hævder, at han ofte talte med Weltz om doping dengang, og det har Rasmussen valgt både at fortælle til Anti Doping Danmark og i sin bog.

- De ting, jeg bliver beskyldt for, er noget, som nogen har tjent penge på. Det må jeg på det kraftigste tage afstand fra, siger Weltz.

Overvejer du at tage retslige skridt overfor Michael Rasmussen?

- Det kunne man godt forestille sig. Det vil jeg ikke udelukke. Spørgsmålet er bare, om jeg gider at blive ved med at køre rundt i det her.

Martin Rittsel, som hævdes at have solgt EPO, afviste efter udgivelsen af bogen, at historien er sand.

Skulle det komme til et retsligt efterspil er Michael Rasmussen helt tryg ved det.

- Det vil jeg afvente med stor sindsro, siger han.

Rasmussen har ganske vist aldrig set Johnny Weltz hente EPO i Spanien, og han har ikke selv modtaget EPO fra Rittsel eller Weltz. Han har fået det at vide af andre. Blandt andet af Johnny Weltz selv, fortæller Rasmussen. Han har dog ingen beviser.

- Jeg vil sige, at skulle jeg modtage et sagsanlæg fra Johnny Weltz, så vil det være med sindsro, for der har været så mange mennesker involveret, og hvis alle de mennesker skal sidde i retten og fortælle, hvad der er foregået, så får Johnny en rigtig dårlig sag.

Johnny Weltz har tidligere afvist, at han skulle have taget aktiv del i det store dopingnetværk som lå under cykelsporten engang.

- Det er en helt naturlig reaktion at afvise det. Der var heller ikke ret mange, der bekræftede, hvad Tyler Hamilton sagde dengang, men det viste sig at være rigtigt, siger Michael Rasmussen

Johnny Weltz vidnede allerede i forbindelse med Lance Armstrongs dopingsag i USA. Han har ifølge eget udsagn fortalt alt, hvad han ved til USADA, WADA, FBI og senest Anti Doping Danmark og Danmark Idrætsforbund. I dag er han sportsdirektør på Team Garmin-Sharp, hvor de hævder at være foregangsmænd i kampen mod doping.

Det kribler i Weltz for at fortælle sit syn på dopingfortiden, men han venter til, Anti Doping Danmark kommer med sin rapport.

- Jeg vil gerne stille op til rigtig meget, så jeg går lige nu og tygger på, hvordan jeg skal tage fat i den ende her, for jeg vil ikke finde mig i hvad som helst. Men indtil der kommer en redegørelse fra Anti Doping Danmark, om hvordan det hele er forløbet, så synes jeg ikke, at der er nogen grund til, at jeg skal køres igennem pressen og vrides i den sammenhæng.