Han kunne fra sidelinjen se, hvordan en sikker sejr blev til en deklassering ved Vuelta a España.

Og Brian Holm fortæller, at der ikke er noget at gøre i forhold til, at Sam Bennett fik frataget sejren, efter den 9. etape ellers var afgjort.

Han røg ud efter skubberi på cyklerne under finalen, fortæller Brian Holm, der er sportsdirektør for Deceuninck-Quick-Step, og ifølge danskeren var det ikke fordi, Sam Bennett handlede umotiveret.

For han forklarer til Feltet, at Emils Liepins (Trek-Segafredo) en kilometer inden skubbet var ved at vælte Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step) flere gange.

Og ifølge Brian Holm er det ikke første gang, Trek-sprinteren har gjort det. Det er ifølge danskeren også sket på andre etaper.

»Hvis du ser rundkørslen fra dagens etape i slowmotion, så kan du se en lille Trek-rytter køre ind i Michael (Mørkøv, red.) et par gange. Det gjorde han også i forrige spurt, det var også ham, og det bliver for meget for Bennett. En deklassering er en deklassering, men det er bare for at forklare, hvor det sker,« siger Brian Holm om situationen med Liepins og fortsætter:

»Han har været et irritationsmoment tidligere, det er ikke første gang. Det er ham, der starter det. Hvis man synes, at der synd for Liepins, så må man bare gå tilbage og se optagelserne fra etaperne, så kan man selv vurdere, hvor synd det er for ham,« siger sportsdirektøren.

Også Michael Mørkøv bekræfter, at Emil Liepins forsøgte at køre ind i ham.

»De billeder, vi ser fra helikopteren, ser voldsomme ud, da Sam skubber til Liepiņs, men der ligger nu noget forud for dét, som man ikke ser på billederne. Det er, at Liepiņs inden det to gange havde prøvet at køre mig direkte i barrieren, hvor jeg bliver nødt til med al min vægt at holde igen for ikke at styrte,« fortæller han til TV 2 Sport.

Torsdagens etapesejr gik i stedet til Pascal Ackermann for Bora, som oprindeligt sluttede som nummer to, inden Sam Bennett blev deklasseret.

Noget, de ærgrer sig over hos Deceuninck-Quick-Step.

Holdet står nu noteret for en enkelt etapesejr, og holdets bedste mand er Mattia Cattaneo. Han ligger nummer 18 i den spanske Grand Tour, som Richard Carapaz fører.