Det stod allerede klart, at Tour de France anno 2021 ikke skulle køres i København som først planlagt, men nu ved vi, hvor verdens største cykelløb starter næste sommer.

Byen Brest i den vestfranske region Bretagne tager imod den såkaldte Grand Départ lørdag 26. juni 2021.

Det melder arrangøren bag løbet, ASO.

Oprindeligt skulle Danmark være vært for de første tre etaper af løbet til næste år, men København endte i en hårdknude som værtsby.

Mærkaterne med 'Tour de France Grand Départ Copenhague Danemark 2021' skal nu omskrives, da den franske by Brest vil være startby i næste års udgave. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Mærkaterne med 'Tour de France Grand Départ Copenhague Danemark 2021' skal nu omskrives, da den franske by Brest vil være startby i næste års udgave. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det skyldtes, at Tour de France måtte rykkes en uge frem på sæsonen for at gøre plads til mændenes linjeløb ved OL i Japan, som er rykket til 2021 grundet corona-pandemien og lå oven i det franske cykelløb.

Men det var ikke en mulighed for den danske hovedstad, som skal være vært ved en række kampe ved EM i fodbold 12.-28. juni 2021.

Derfor endte Tour de France i en situation, hvor man ikke kunne rykke løbet for at gøre plads til det prestigefyldte løb ved OL.

'At ændre datoen vil lede til uoverkommelige juridiske knuder mellem København som by, Dansk Boldspil-Union og Uefa (det europæiske fodboldforbund, red.),' skrev overborgmester i København Frank Jensen blandt andet i et svar til arrangørerne, som B.T. havde fået aktindsigt i, da ASO anmodede om at rykke startdatoen for løbet i København.

Men det nægtede den danske delegation grundet EM-slutrunden umiddelbart inden den tænkte Tour de France-start.

Oprindeligt var planen, at Danmark skulle være vært for etaper fra 2.-4. juli 2021, men danskerne må væbne sig med tålmodighed.

Nu skal de danske etaper køres 1.-3. juli i 2022 i stedet for.