En kvindelig U23-rytter er blevet afsløret for at køre med motor ved VM i cykelcross. Det er dog ikke Nikki Harris her på billedet. 
En kvindelig U23-rytter er blevet afsløret for at køre med motor ved VM i cykelcross. Det er dog ikke Nikki Harris her på billedet.  Foto: DAVID STOCKMAN

Historierne har længe cirkuleret som et vildt rygte, men nu er der for første gang en rytter, der er blevet afsløret med hjælpemotor. Den belgiske U23 VM-deltager Femke Van Den Driessche har ved VM i cykelcross fået sin cykel konfiskeret af Den Internationale Cykel Union, UCI, som undersøger den med mistanke om 'teknologisk svindel'.

Det belgiske cykelsportsforbund bekræfter, at der er blevet fundet en motor i den unge rytters cykel.

Van Den Driessche var på forhånd blandt favoritterne til at vinde kvindernes U23-VM efter en vinter med stærke resultater, kronet med en anden plads ved Koppenbergcross i november.

»UCI bekræfter, at i henhold til UCIs regler om teknologisk svindel er en cykel blevet tilbageholdt efter kvindernes U23-løb,« lyder det en udtalelse.

Løbet var ramt af hård vind og silende regn, og Van Den Driessche havde en dårlig dag. Hun var ude af top 10, og hun endte med at opgive med en omgang tilbage af løbet. Og det gik fra dårligt til værre, da UCI konfiskerede hendes cykel.

Ifølge UCIs regler så kan »teknologisk snyd« straffes med diskvalifikation, karantæne på op til seks måneder og en bøde på op til 200.000 schweizerfrancs (1,3 millioner kroner).

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.