Lyt til artiklen

Søndag morgen australsk tid sprang en enorm VM-bombe.

For det viste sig, at den hollandske superstjerne Mathieu van der Poel havde tilbragt en god portion af natten i en australsk arrest.

Det rapporterer australske medier og Sporza.

Hollænderen stillede alligevel fra start til løbet, men han udgik allerede efter 30 kilometer.

VM-favoritten blev angivelig anholdt lørdag aften og taget med på politistationen efter en hændelse på rytterens hotel. Først klokken 4 var han tilbage på sit værelse på hotel Novotel Sydney Brighton-Le-Sands, hvor det hollandske hold har slået VM-lejr.

»Jeg kunne ikke tage tilbage til mit værelse før klokken 4 om morgenen. Det er langtfra ideelt. Det er en katastrofe, men sådan er det, og jeg kan ikke ændre på det,« sagde Mathieu van der Poel til Sporza, inden løbet gik i gang.

Striden handlede om støjgener på hotellet lørdag aften. Det forlyder, at et par teenagere blev ved med at banke på hans dør.

»Jeg gik tidligt i seng, og så var der en masse børn i gangen, som fandt det nødvendigt at banke på min dør,« siger han.

Hollandske Mathieu van der Poel er blevet anholdt.
Hollandske Mathieu van der Poel er blevet anholdt. Foto: DAVID STOCKMAN
Vis mere

»Efter et par gange havde jeg fået nok. Jeg bad dem ikke pænt om at stoppe. Og så blev politiet tilkaldt.«

Da van der Poel konfronterede børnene, kom en pige tilsyneladende til skade med sin arm. Derfor blev politiet tilkaldt, og van der Poel blev anholdt.

Stjernen har angivelig benægtet at have skubbet børnene.

Politiet i New south Wales har bekræftet hændelsen i en udtalelse.

»Omkring klokken 22.40 var en mand angivelig involveret i et verbalt sammenstød med to teenagepiger på 13 og 14 år på et hotel på The Grand Parade, Brighton-Le-Sands.«

»Manden skubbede angivelig til de to teenagere, hvoraf den ene faldt i jorden, og den anden blev skubbet ind i en væg og kom til skade med sin albue. Hotellets ansatte blev gjort opmærksom på sammenstødet og ringede til politiet. Betjente fra St George Police Area Command mødte op og anholdt en 27-årig mand kort efter.«

Nyhedsbureaet AFP har været i kontakt med Philip Roodhooft, der er manager på Van der Poels hold, Alpecin-Fenix.

»Han sov ikke hele natten og var også mentalt en smule ødelagt,« siger han.

»Han havde forventet meget af i dag og har gjort alt, han kunne de sidste to måneder efter sin skuffende Tour de France.«

Van der Poel blev taget med til politistationen ved Kogarah og blev sigtet for to tilfælde af det, man kalder common assault – altså overfald.

Der blev betalt kaution for at få hollænderen ud af arresten, men Mathieu van der Poel har nu fået frataget sit pas.

Han skal desuden møde op i retten ved Sutherland Local Court tirsdag 27. september.