Jumbo-Visma-maskinen står ALDRIG stille.

Heller ikke engang få uger efter en opslidende sæson.

For nu opruster det hollandske storhold på trænerfronten, og den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard kan derfor se frem til helt nye inputs de kommende måneder.

Det er nemlig ikke hvem som helst, Jumbo-Visma har hentet ind udefra.

Svømmetræneren Jacco Verhaeren skal hjælpe Jumbo-Visma som konsulent.
Svømmetræneren Jacco Verhaeren skal hjælpe Jumbo-Visma som konsulent. Foto: David Mariuz/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den hollandske svømmetræner og direktør for det franske svømmelandshold, Jacco Verhaeren, er blevet tilknyttet cykelholdet som konsulent den kommende tid, skriver den franske sportsavis L'Equipe.

Hovedpersonen ser da også frem til samarbejdet med cykelgiganten, lyder det i en pressemeddelelse.

Også selv om det er en helt, helt anden verden, han for en kort stund træder ind i.

»Vi kan hjælpe hinanden i forhold til en masse ting. Blandt andet fysisk træning, udholdenhed, aerodynamik og hydrodynamik. Der er en utrolig professionalisme hos Jumbo-Visma,« siger Jacco Verhaeren.

Hollænderen slår dog fast, at hans primære fokus stadig kommer til at ligge hos det franske svømmelandshold frem mod OL, hvor hans kontrakt udløber.

Derfor er der da også kun tale om en kortvarig aftale mellem Verhaeren og Jumbo-Visma.

»Vi starter med et beskedent samarbejde, og så håber vi at udvikle noget i fremtiden,« fortæller Merijn Zeeman, der er sportsdirektør på storholdet.

Jacco Verhaeren er en legende inden for svømning, hvor han blandt andet er kendt for at have hjulpet Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn og Ranomi Kromowidjojo til adskillige OL-guldmedaljer.