Tour-helten Jonas Vingegaard var nådesløs, da han to dage i træk molesterede sine modstandere ved det spanske etapeløb O Gran Camiño og kørte alene i mål.

På pilgrimsruten satte han fredag og lørdag to eksplosive angreb ind, som – for at holde det bibelsk – forvandlede alle modstanderne til saltstøtter.

En ny analyse af det kraftfulde angreb på fredagens etape viser nu, hvorfor ingen af de resterende ryttere evnede at følge Jonas Vingegaard trop.

»Direkte opgjort i rene watt/kilo-standarder er det her den bedste præstation af alle i 2023,« lyder analysen.

Bag udregningen står cykelanalytikerne fra hjemmesiden Lanterne Rouge.

Ifølge mediet kørte Jonas Vingegaard den afsluttende stigning til Monte Trega – 8 minutter og 38 sekunder – med en gennemsnitligt watt-tal på 7,45 w/kg

Analysen er en kompliceret udregning lavet på tilgængelig data – og stammer altså ikke direkte fra Jonas Vingegaards cykelcomputer og powermeter. Danskeren offentliggør sjældent sine løbsdata.

Men står analysen af præstation til troende, er der tale om en nærmest historisk præstation, hævder Lanterne Rouge.

Jonas Vingegaard sejrer ved O Gran Camiño.
Jonas Vingegaard sejrer ved O Gran Camiño. Foto: Brais Lorenzo
Vis mere

»Det er i nærheden af de bedste klatrepræstationer på stigninger under ti minutter nogensinde,« lyder det i analysen, der dog samtidig har taget forbehold, da et brostensstykke på afslutningen har gjort regnestykket en anelse sværere.

Det store hul til etapens andenplads er dog alt andet lige bemærkelsesværdigt:

»Vingegaard slog sin nærmeste rival – Ruben Guerreiro – med 21 sekunder, hvilket er opsigtsvækkende baseret på en præstation under ni minutter,« lyder analysen.

Men de pulveriserende pedaltråd fra Jonas Vingegaard kan blive endnu vildere.

Ifølge Jumbo-Vismas sportsdirektør, Robert Wagner, kan den danske kaptajn lægge endnu flere procenter på sit topniveau.

»Konklusionen er, at han er i super god form. Hans data viser, at han er i god form. Han har endnu ikke ramt sin topform, men det ser godt ud, når vi kigger frem mod Paris-Nice,« siger han til WielerFlits.

Søndag topper formen formentlig, når Jonas Vingegaard for første gang siden Tour de France støder sammen med sin ærkerival Tadej Pogacar i et etapeløb.

Der venter første etape af Mini-Touren – Paris-Nice – og Jonas Vingegaard møder altså op med den ultimative triumf fra O Gran Camiño, hvor Glyngøres hurtigste stænger snuppede samtlige etapesejre.