Cecilie Uttrup Ludwig var rørt til tårer, efter hun vandt den første danske kvindelige etapesejr i Tour de France nogensinde. Nu reagerer Vingegaard på den historiske triumf.

»Sådan et godt comeback. Det var en lortedag i går. I dag var en super dag. Jeg havde benene. At være etapevinder i denne trøje bliver ikke bedre,« sagde en meget rørt Cecilie Uttrup Ludwig i sit vinderinterview, der også fik sagt til sine holdkammerater, at hun elsker dem.

Og den historiske sejr er altså ikke gået ubemærket hen. I Holland sad en anden dansk stjerne nemlig tirsdag og blev fejret for sin samlede Tour de France-sejr.

På Jumbo-Visma-hovedkontoret i den hollandske by s-Hertogenbosch kom Jonas Vingegaard med en hilsen til Cecilie Uttrup Ludwig.

Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere

»Jamen jeg hørte lige, at hun har vundet. Det er selvfølgelig dejligt for Cecilie, så tilykke til hende,« sagde Jonas Vingegaard til B.T. efter endnu en dansk cykeltriumf i det franske.

I spurten på 3. etape kørte Cecilie Uttrup Ludwig fra den førende rytter i gult, Marianne Vos. Og det havde den hollandske stjerne stor respekt for.

»Cecilie havde helt sikkert de bedste ben mod afslutningen, og så kan jeg selvfølgelig være skuffet over det, men jeg gav bare alt, sagde Marianne Vos efter etapen.

Cecilie Uttrup Ludwig tager et stort spring frem i den samlede stilling efter sejren, hvor hun inden 3. etape var nummer 51. Danskeren er nu nummer ti samlet, 1 minut og 48 sekunder efter Marianne Vos.

Foto: JEFF PACHOUD
Vis mere