Jonas Vingegaard glæder sig til offseason efter sin samlede andenplads i Vuelta a España

Vuelta a España, der sluttede søndag i Madrid, bliver Jonas Vingegaards sidste løb i denne sæson.

Det bekræfter han til TV 2 Sport efter sin samlede andenplads i årets sidste grand tour-løb.

Nu ser han frem til måneder sammen med familien, som han også nåede at se i slutningen af Vueltaen.

- Det var fantastisk. Jeg så dem også i morges (søndag morgen red.), fordi vi havde noget tid, så det har været sindssygt dejligt lige at se dem fra morgenstunden, og jeg glæder mig til at have offseason nu og bare nyde noget tid sammen med dem, siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport.

Løbet sluttede i den helt store triumf for hans hold, Jumbo-Vista, der satte sig på alle tre podiepladser.

Sepp Kuss vandt løbet, mens Primoz Roglic tog tredjepladsen.

Dermed vandt Jumbo-Visma også alle tre grand tours i 2023. Roglic vandt Giroen, og Vingegaard triumferede som bekendt i sommerens Tour de France.

Det skaber selvsagt glæde hos det hollandske hold.

- At vinde de tre grand tours med tre forskellige ryttere samme år er kronen på værket på de seneste ti år. Det er en milepæl skrevet med gyldne bogstaver i Team Jumbo-Vismas historiebog, siger holddirektør Richard Plugge.

Han understreger dog, at der ikke er plads til at hvile på laurbærrene.

- Selv efter denne triumf vil vi fortsætte med at evaluere og se, hvad der kan blive endnu bedre. Der er ikke tid til at stå stille i topsport. Konkurrencen bliver stærkere og stærkere, så vi må ikke blive selvtilfredse.

- Det er ikke sådan, at vi er mætte nu. Vi laver noget unikt. Jeg er nødt til at knibe mig selv i armen for at forstå, at dette virkelig er sandt. Vi kommer til at nyde det med hele holdet. Vi har formået at gøre det sammen igen.

/ritzau/