Det var absurde scener, som man nærmest aldrig har set magen til.

Jumbo-Visma dominerede på så vanvittig vis, at de kom ind på 16. etape som nummer et, to og tre. Primoz Roglic vandt, Vingegaard blev toer og Sepp Kuss bliv treer, hvor han kom ind 19 sekunder efter holdkammeraterne på den mytiske Angliru-stigning.

Reelt kørte de kun mod hinanden på den voldsomme bjergetape med afslutning på vilde Angliru, som på et punkt steg med 24 procent, da de andre favoritter var sat for længst.

»Jeg håbede, at Sepp kunne have fulgt med os,« sagde Jonas Vingegaard efter dagens etape til TV 2, hvorefter han slog fast til mediet, at han håber, at Sepp Kuss holder føringen og vinder årets Vuelta.

Sepp Kuss kæmpede for at minimere tidstabet.
Sepp Kuss kæmpede for at minimere tidstabet. Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Sepp Kuss fører løbet med kun otte sekunder ned til Jonas Vingegaard - og har et minut og otte sekunder ned til Primoz Roglic på tredjepladsen.

Herefter er der et spring på hele fire minutter ned til spanske Ayuso på fjerdepladsen, som dermed giver et scenarie, hvor Jumbo-Visma mere eller mindre selv kan bestemme, hvem af deres tre ryttere, der skal vinde Vuelta a España.

Sepp Kuss var dog storsmilende efter etapen til trods for, at han blev sat af sine egne holdkammerater på Angliru:

»Det er en lidt underlig følelse, men ikke på en dårlig måde. Mine holdkammerater og venner, som kørte mod hinanden på den sidste stigning,« sagde Sepp Kuss i det officielle løbsinterview efter etapen og fortsatte:

Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»En dag tættere på  (på sejren, red.) nu. Jeg prøvede at hænge på så længe, at jeg kunne.«

Primoz Roglic var manden, som satte tempoet og angrebet ind, der gjorde, at Sepp Kuss blev sat af holdkammeraternes hjul.

Sloveneren virkede dog ikke synderlig påvirket af den meget bizarre situation, da han blev interviewet efter etapesejren:

»På sidste stigning var det så stejlt, at jeg kørte mit eget tempo. Bjerget valgte, hvem der skulle blive nummer et, to og tre.

Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han så ellers godt, at Sepp Kuss blev sat af, da de tre Jumbo-kaptajner sad alene.

»Ja, men jeg kørte bare mit eget tempo. Det var en mærkelig følelse. På sådan en stejl stigning kører alle så hurtigt som muligt.«

»Jeg sagde til Sepp, at han skal blive ved med at kæmpe og tro på det,« lød det fra Roglic.

Torsdag venter der endnu en bjergetape med en afsluttende kategori 1-stigning i La Cruz de Linares.

Her vil alle øjne være på Jumbo-Visma for at se, hvordan det stjernespækkede mandskab griber situationen an. På  helt vild vis selv har de sat dem i en situation, hvor spørgsmålet ikke er, hvilket hold, der vinder Vueltaen, men hvilken af deres ryttere, som vinder.