»Jeg ville personligt være ærgerlig, hvis han sagde, at han ville køre OL-enkeltstart, og de så ikke udtog ham.«

Sådan lyder det fra Brian Holm, efter Dansk Cykle Unions elitechef Morten Bennekou har fortalt, at Vingegaard ikke er selvskrevet, hvis han melder sig klar til enkeltstart til et VM eller OL.

Bennekou fortalte Feltet.dk, at det er 'svært at udtage en', der ikke har vist sig frem ved sådan en konkurrence med henvisning til, at Vingegaard ikke havde kørt en restitueret enkeltstart, men kun brillerede i etapeløbenes tidskørsler.

Holm giver Bennekou ret i det ræsonnement og fortæller, at det er meget vigtigt, at landstræner Anders Lund og elitechefen får talt med Vingegaards hold om næste års rammer.

»Hvis han ikke får et program, der passer, så er det ligemeget. Men jeg har et indtryk af, at hvis Vingegaard siger, at han satser på noget, så vinder han ret mange af de cykelløb, han stiller op i.«

Den tidligere sportsdirektør regner med, at parterne finder ud det i fordragelighed, og for ham er der ikke meget at rafle om.

»Hvis jeg var chef, og Vingegaard meldte sig klar til OL, så ville jeg sige til ham: 'Ved du hvad, min dreng, så kører du OL'.«

»Det er rigtig, man har ikke set ham i en restitueret enkeltstart, men den enkeltstart, som han kørte under Touren, kan vi da godt drømme om. «

»Den enkeltstart var århundredes enkeltstart. Det ville være mystisk ikke at udtage ham, hvis han gerne ville.«

»Hvis Vingegaard siger, at han satser på OL, så kan man godt regne med, at han kan vinde en OL-medalje. De lyver ikke, de enkeltstarter under Tour de France. Restituerede eller ej,« siger Holm og lufter en indbydende tanke.

»Det kan jo være, at han kører endnu hurtigere, når han er fuldt restitueret end under et etapeløb. Det ved vi jo heller ikke.»

Han konstaterer tørt, at de andre ryttere, der har kørt internationale mesterskabsenkeltstarter, ikke har fået mange medaljer, men det kan der laves om på fredag eftermiddag.

Her er Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg dog ikke ligefrem medajlefavoritter mod Remco Evenepoel, Wout van Aert og Filippo Ganna.

Danske starttider:

16.36.00 Kasper Asgreen

16.53.20 Mikkel Bjerg