Så kom den. Årets første danske triumf i Tour de France. Det skjete, da Søren Kragh Andersen kørte uimodståeligt fra feltet på de sidste tre kilometer og vandt 14. etape i Tour de France.

Kragh kørte eksplosivt væk fra feltet med lidt mere end tre kilometer tilbage og kørte over målstregen med et stort hul til det jagtende felt. Det var historiens 20. danske etapesejr i Tour de France. Den 26-årige dansker var lykkelig efter sejren.

»Jeg har ingen ord, kun følelser,« jublede Kragh Andersen umiddelbart efter sejren, og fortsatte forpustet og smilende:

»Det er svært at sige, om man er god nok, inden man har gjort det. Det er vildt. Jeg havde virkelig gode ben hele dagen, man ved aldrig, hvor gode de andre er, men jeg havde gode ben hele dagen. Vi blev alle motiveret af Hirschis sejr.  - det er fantastisk, vi forventede ikke denne tour skulle gå så godt.«

Foto: STEPHANE MAHE
Vis mere

Flere ryttere havde forsøgt at komme væk på de sidste lidt mere end ti kilometer, men det var først med Kraghs veltimede angreb, at der for alvor var vægt bag.

Da han først var væk fra feltet, så han sig ikke tilbage, og han kom i mål 15 sekunder foran feltet.

Hans holdkammerat Casper Pedersen sluttede på en flot femteplads.

Det understregede bare Sunwebs succes i denne tid. For to dage siden sejrede Marc Hirschi på 12. etape.

Søren Kragh Andersen vandt 14. etape af Tour de France. Stuart Franklin/Reuters
Søren Kragh Andersen vandt 14. etape af Tour de France. Stuart Franklin/Reuters
Vis mere

14. etape startede med en pudsighed efter det første angreb.

Stefan Küng (FDJ), Edward Theuns (Trek) og Cees Bol (Sunweb) var kørt afsted fra start, men Bol lod sig hurtigt falde lidt tilbage, fordi hans danske holdkammerat Casper Pedersen var på vej op.

Pedersen og Bol mødtes på mellemhånd, tog en snak og lod sig derefter sammen falde tilbage til det meget langsomt kørende felt.

Küng og Theuns sad længere oppe ad vejen og prøvede at hitte hoved og hale i det, før de besluttede sig for at fortsætte.

De fik et stort forspring ned til feltet, før Küng satte Theuns på en af de indledede stigning og derefter selv blev hentet af feltet med 80 kilometer til mål.

At feltet så hurtigt lukkede udbruddet ned skyldtes, at Peter Sagans Bora-mandskab kørte igennem for at smide Sam Bennett i den grønne pointtrøje af på bakkerne, så han ikke kom i spil til etapesejren. Den del af strategien lykkedes.

Med lidt mere end ti kilometer tilbage ramte det forreste felt en kategori 4-stigning, som Tiesj Benoot (Sunweb) brugte til at køre væk, og han slog hurtigt et hul på 15 sekunder, men han blev slugt med syv kilometer til målstregen.

Kort efter forsøgte Julian Alaphilippe sig med et eksplosivt ryk, men heller ikke han havde succes med at komme væk.

3,2 kilometer før målstregen var det så Søren Kragh Andersens tur, og denne gang var angrebet holdbart til det sidste.