Flandern Rundt bød på et underholdende og spændende cykelløb, hvor Mads Pedersen længe rakte ud efter sejren.

Tadej Pogacar (UAE) vandt søndag monumentet Flandern Rundt efter fremragende solokørsel.

Det var første gang i karrieren, at den 24-årige slovener vandt den belgiske klassiker.

Den danske cykelrytter Mads Pedersen rakte også længe ud efter sejren, da Trek-rytteren stak alene afsted 30 kilometer fra målstregen.

Mads Pedersen opnåede et solidt hul ned til de nærmeste, men han var ikke i stand til at holde alene til mål.

Med omkring 15 kilometer til mål fik Pogacar kontakt til en mør Mads Pedersen på brostenene på den sidste stigning.

Pogacar tøvede ikke et sekund og kørte med det samme forbi Mads Pedersen i lidt af en magtdemonstration på de sidste 10-15 kilometer.

Mads Pedersen blev kort efter også overhalet af sidste års vinder, Mathieu van der Poel (Alpecin), der blev toer i løbet.

Mads Pedersen blev nummer tre, da han vandt en spurt i en mindre gruppe om podiepladsen. Dermed kom Mads Pedersen på podiet for anden gang i karrieren. I 2018 blev Mads Pedersen nummer to.

I gruppen var også Kasper Asgreen (Quick-Step), der vandt løbet i 2021, og han endte på en flot syvendeplads.

Tidligere i løbet var det netop Asgreen, der var med til at skabe det udbrud, hvor Mads Pedersen også kom med sammen med en række andre stærke ryttere. Det var den gruppe, der fik et afgørende hul til feltet.

Nede i feltet sad Pogacar, van der Poel og Wout van Aert (Jumbo-Visma), og de var ikke tilfredse med situationen, da forspringet op til den førende danskergruppe nåede op over flere minutter.

Pogacar var den rytter med mindst tålmodighed, og han splittede feltet til atomer, da han kørte alene af sted på stigningen Oude Kwaremont med 55 kilometer til mål og fik hul ned til de andre.

Siden kom van der Poel og van Aert op til Pogacar, og den stjernespækkede trio samarbejdede godt i lang tid. Indtil Pogacar stak fra alt og alle.

Van Aert blev nummer fire, efter at han blev slået af Mads Pedersen med få centimeter og gik glip af podiepladsen.

Filip Maciejuk (Bahrain Victorious) blev smidt ud af løbet for at forårsage et styrt, hvor Tim Wellens (UAE) brækkede kravebenet.

En sygdomssvækket Søren Kragh Andersen (Alpecin) udgik midtvejs i løbet, efter at han havde brugt mange kræfter for at lukke huller.