Tidligere har Jonas Vingegaard og kæresten, Trine Marie Hansen, stædigt afvist, at de ville forlade Glyngøre.

Men inden for en overskuelig fremtid kan scenariet blive et helt andet.

Det afslører Trine Marie Hansen til B.T, da hun fortæller, at parret overvejer at skifte Danmark ud med udlandet på grund af Jonas' cykelkarriere – og ikke mindst datteren Frida.

»Vi overvejer da hele tiden at flytte,« siger hun.

Jonas Vingegaard er blevet fejret i stor stil i hjembyen Glyngøre efter sin podieplads i 2021 og sejren i 2022. Her ses han med kæresten, Trine Marie Hansen, og parrets datter, Frida.
Jonas Vingegaard er blevet fejret i stor stil i hjembyen Glyngøre efter sin podieplads i 2021 og sejren i 2022. Her ses han med kæresten, Trine Marie Hansen, og parrets datter, Frida. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Når Frida bliver ældre, kommer der nogle beslutninger, vi er nødt til at tage hen ad vejen. Om det er det, der skal til.«

Lige nu umuliggør familiens rejseraseri for eksempel, at Frida kan gå i vuggestue.

Hverdagen består mest af alt af rejser rundt med Jonas Vingegaard til cykelløb og på træningslejre. Og det er ikke nemt med en toårig pige.

»Det var klart nemmere at have hende med rundt, da hun var baby. Nu har hun mere behov for legekammerater og mere struktur,« forklarer Trine Marie Hansen.

»Sådan noget skal vi altid gøre op i forhold til, hvor længe vi skal befinde os et bestemt sted. Og om vi skal være et sted mere fast.«

I fjor fulgte den lille familie hele Tour de France under Vingegaards historiske sejr. Men det var hårdt for lille Frida, som har godt af at befinde sig et sted længere tid ad gangen.

Derfor forsøger mor og datter så vidt som muligt at leje boliger forskellige steder i Frankrig og Spanien, hvor de kan være længere tid ad gangen og følge Jonas i nomadelivet som cykelrytter.

Netop det aspekt kan tvinge familien væk fra den rolige hjemstavn Glyngøre.

B.T. talte med Jonas Vingegaard og Trine Marie Hansen på Hotel Pinenhus i Glyngøre.
B.T. talte med Jonas Vingegaard og Trine Marie Hansen på Hotel Pinenhus i Glyngøre. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Vi vil helst ikke flytte. Men hvis det sker, er det, fordi det er en nødvendighed. At der ikke er andre udveje.«

»VI mangler noget struktur på hverdagen. At Frida har sin base, der gør hende tryg. Eksempelvis omkring det her med, at hun efterspørger nogen at lege med. At få nogle veninder.«

Flytningen er stadig kun en mulighed et sted ude i fremtiden.

Derfor har parret heller ikke besluttet, hvor man ville flytte hen, hvis det skulle nå dertil.

Visse aspekter skal også først være på plads.

»Vi undersøger selvfølgelig, hvordan det er, hvis vi skal flytte. Altså, hvordan landet fungerer, og systemerne er i det pågældende land. Især når jeg er alene med et barn, så er det vigtigt at finde ud af, hvad der gør en tryg,« siger Trine Marie Hansen.

»Vi vil gerne være et sted, hvor man kan kommunikere og tale med folk på engelsk, og hvor der er styr på det.«

Indtil Tour de France-starten først i juli kommer Jonas Vingegaard primært til at befinde sig i Frankrig og i Spanien på træningslejre og til et enkelt cykelløb, Critérium du Dauphiné.