De to seneste års verdensmestre, Michal Kwiatkowski og Peter Sagan, dystede om sejren i dagens linjeløb E3 Harelbeke. Og førstnævnte snød Peter Sagan kort før mål.

Fabian Cancellara var en af hovedaktørerne i dagens løb i Belgien, men han fik en defekt tidligt i løbet. Det tog lang tid for sportsdirektøren at nå frem til schweizeren, der efterfølgende måtte kæmpe sig op fra en position bag feltet.

Michal Kwiatkowski fra Team Sky og Peter Sagan fra Tinkoff endte med at skulle duellere om sejren i det 206 kilometer lange linjeløb. Med lidt under 30 kilometer stak Michal Kwiatkowski af fra den gruppe, han sad i, og han fik hurtigt Peter Sagan med på hjul. De to herrer dannede par og fik skabt et forspring på 40 sekunder ned til forfølgerne.

Sprinteren Peter Sagan var på forhånd udset til at være favorit til sejren i kraft af hans hurtighed, men slovakken var uopmærksom et øjeblik, og det udnyttede Michal Kwiatkowski. Polakken smuttede forbi konkurrenten og snuppede således sejren i E3 Harelbeke Belgien. Det var Kwiatkowskis første sejr i 2016, men den 25-årige pokal vandt Amstel Gold Race sidste år, og verdensmestertitlen tog han i 2014.

»Jeg gjorde mit bedste, og jeg var perfekt beskyttet af mine holdkammerater. Ian Stennard var i front, og vi kunne køre smart. Faktisk arbejdede vi fint med Peter - som vi også gjorde for tre år siden i Strade Bianche. Ærligt talt vidste jeg, at jeg havde rigtigt gode ben i dag. Jeg måtte gå efter sejren - der var ikke andre muligheder,« sagde Michal Kwiatkowski ifølge cyclingnews.com efter sejren.

»Jeg ved, hvordan Peter har det. Han har verdensmestertrøjen, så det er meget hårdt. Men vi kørte begge to et rigtigt godt løb.«

Peter Sagan må dermed tilføje en andenplads til cv’et, og han tørster dermed fortsat efter at komme øverst på podiet i denne sæson.

Team Skys Ian Stennard kom ind på tredjepladsen, mens Fabian Cancellara snuppede fjerdepladsen.