Statistikken for Tour de France er som altid imponerende og svær at begribe for almindelige mennesker

Årets Tour de France synger på sidste vers, og de tørre facts vidner om, at det kun er verdens absolut bedste cykelryttere, der kører med til Paris.

Før den sidste etapes 120 km er gennemsnitsfarten formidable 39,943 km/t. Det er vel at mærke for samtlige 3.372,9 km. En uhyggelig hastighed når man tænker på, at det er de færreste, der får morgencyklen over de 22 km/t på vej til arbejde om morgenen.

Men faktisk er årets foreløbige gennemsnitshastighed lidt langsommere, end den var i årene med Lance Armstrong i førerrollen. Amerikaneren vandt løbet syv gange fra 1999-2005. I den periode var gennemsnitsfarten på 40-41 km/t.

Ved starten i Liége trillede 198 ryttere ud på de belgiske, franske og spanske landeveje. Tre uger senere er der 153 ryttere tilbage med kurs mod Paris og Champs-Élysées. Det er det laveste antal siden 2008, hvor 143 ryttere kom i mål.

Af andre interessante facts kan nævnes, at Italien kan fejre en podieplads for første gang i syv år. Ikke siden Ivan Bassos andenplads i 2005 har den cykelgale nation været på podiet. I år jubler de over Vincenzo Nibalis tredjeplads.