Lyt til artiklen

Remco Evenepoel satsede butikken og tog sejren i Liège-Bastogne-Liège og skaffede tiltrængt Quick-Step-succes.

Quick-Steps klassikerforår har været en katastrofe sammenlignet med holdets normale sejrshøst, men søndag i Liège sørgede det 22-årige vidunder Remco Evenepoel for en oprejsning af de helt store.

På et fremragende angreb 28 kilometer fra mål satte han resten af favoritgruppen til vægs og kørte alene i mål om vinder af monumentet Liège-Bastogne-Liège på hjemmebane.

Jakob Fuglsang sad med i finalen, men ingen kunne røre Evenepoel søndag. Danskeren blev nummer 13 i den forfølgergruppe, der måtte kapitulere over for vinderen.

Quinten Hermans fra Wanty-holdet hentede en flot andenplads, mens stjernen Wout van Aert sørgede for et rent belgisk podie foran hjemmepublikum.

Knap et dusin ryttere kom af sted i et tidligt udbrud. Blandt dem sad Uno-X-danskeren Jacob Hindsgaul.

Gruppen nåede op over seks minutters forspring, men de store hold i feltet var i kontrol hele vejen igennem. Derfor skulle der også ske noget overraskende, hvis vinderen var blandt de 11 i front.

Da udbruddet var halet ind til mindre end tre minutters afstand, indfandt passiviteten sig i feltet, hvor ingen favoritter ville spille tidligt ud i modvinden.

Et kæmpe styrt i feltet på en nedkørsel med små 60 kilometer igen gav i en periode stor uro og mere snor til frontgruppen, men der kom styr på det igen. Verdensmester Julian Alaphilippe var blandt de ryttere, som styrtede voldsomt.

Favoritslaget så ud til at lade vente på sig trods aggressiv kørsel fra Mikel Landa. 28 kilometer fra mål kom så det ryk, der for alvor åbnede finalen.

På den ikoniske Redoute-stigning rykkede Remco Evenepoel sig fri over toppen, hvorefter han én efter én åd resterne af udbruddet.

Den lidt lettere finale med færre bakker end tidligere gjorde, at de mere klatrestærke ryttere ikke havde de samme muligheder i forfølgelsen.

Belgieren fik hurtigt åbnet et hul på over et halvt minut, som han holdt fast i længe, men ved tikilometerporten var det nede på 20 sekunder, da der blev rykket blandt forfølgerne.

Han holdt dog tempoet og kørte alene over stregen - og øgede endda forspringet på vejen ind mod mål. 48 sekunder var afstanden til de nærmeste efter de 257 kilometer strabadser.

/ritzau/

Genoplev løbet i LIVE-bloggen her: