Michael Valgren er meget glad for den besked, han har fået af Bjarne Riis. Han skal køre med i årets Tour de France.

»For at beskrive det med ét ord, så er det 'fantastisk'. Touren er det største cykelløb, vi har på kalenderen og det største udstillingsvindue. Og at skulle køre mit sjette Tour de France i træk er megafedt,« siger han.

NTT Pro Cycling har tirsdag udtaget de otte ryttere, som skal køre med i årets store etapeløb på de franske landeveje.

Foruden danskeren stiller holdet op med Ryan Gibbons, Giacomo Nizzolo, Edvald Boasson Hagen, Roman Kreuziger, Michael Gogl, Max Walscheid og Domenico Pozzovivo.

Samtidig er der dog også comeback til en stor profil i følgebilen: Bjarne Riis. Som manager på holdet er han tilbage på den største scene, efter at han tidligere på året købte sig ind på cykelholdet fra Sydafrika.

Og her er der også tale om et gensyn for Michael Valgren, der fik sin Tour.debut hos Bjarne Riis, dengang på Tinkoff-Saxo-holdet. Og rytteren glæder sig til at skulle køre under landsmandens instrukser hos NTT Pro Cycling.

»Ja, helt sikkert. Det er altid specielt at køre under Bjarne. Han har den der aura omkring sig, som gør, at man giver sig lige lidt mere,« siger Michael Valgren:

»Og at køre efter Bjarnes taktik bliver også spændende. Han er god til at presse os, og det er det vi skal. Vi skal give den max gas og vende vrangen ud på os selv for at jagte den etapesejr, som jeg så inderligt gerne vil.«

Bjarne Riis er tilbage i Tour de France i år.
Bjarne Riis er tilbage i Tour de France i år. Foto: BRENTON EDWARDS
Vis mere

Bjarne Riis understreger også, at NTT Pro Cycling går ind til Tour de France med et mål om at gå efter etapesejre. Han kalder sit hold for 'homogent' og nævner sprinteren Giacomo Nizzolo som et navn, der bør have gode chancer undervejs.

Og så nærer chefen også et håb til Michael Valgren.

»Vi har ryttere som Valgren, som forhåbentlig rammer formen i løbet af Touren. Han har lidt lidt under Dauphine, men jeg tror på, at formen kommer med lidt ro og restitution, så han forhåbentlig kan komme ud og køre med om sejren,« siger Bjarne Riis.

Tour de France køres fra 29. august til 20. september.