I 2005 lå verden åben for Dmytro Grabovskyy. Han var lige blevet U23-verdensmester på landevej og europamester i enkeltstart. Men nu er den ukrainske cykelrytter død i en alder af bare 31 år efter et hjerteanfald. Det oplyser belgiske Sporza.

Han indledte sin professionelle karriere på det belgiske Quick Step-hold i 2007, men det blev kun til to år, inden han rykkede ned i hierarkiet og fortsatte på italienske ISD-Neri. I 2010 fortalte han om sine alkoholproblemer. Han afslørede, at han havde kedet sig så meget i løbet af sine to år som neo-professionel, at han havde drukket så meget, at han næsten havde slået sig ihjel - ikke bare én, men to gange. Han afviste dog, at han nogensinde havde brugt stoffer.

»Efter nogle skuffelser hos Quick Step, endte jeg på den forkerte sti. Noget gik i stykker inden i mig, og jeg havde mange problemer. Jeg havde for meget fritid. Jeg kedede mig, og jeg var ensom. Efter træning tog jeg ud til kysten for at feste, for at drikke og for at finde kvinder. Jeg var to gange ved at dø på grund af alkoholforgiftning. Men jeg drak vodka og tog aldrig stoffer,« fortalte han dengang til italienske Gazzetta dello Sport.

Grabovskyy så dog ud til at være på rette vej, da han vandt bjergkonkurrencen i Tirreno-Adriatico i 2010, men få måneder senere kom han ud for en alvorlig ulykke, som ødelagde resten af hans sæson. 2011 rykkede han helt ned på continental-niveau og kørte karrierens sidste sæson hos ISD-Lampre.

Senere flyttede han til Israel og blev israelsk statsborger. Han forsøgte i 2015 at gøre comeback i en række østeuropæiske løb, men uden den store succes.

 

Andre læser også