»Det fyldte meget, at nogle syntes, jeg ikke viste mig nok. Derfor troede nogle, jeg havde en depression eller noget i den stil.«

Sådan lyder det fra Jonas Vingegaard om perioden efter den mindeværdige Tour-triumf.

I de efterfølgende måneder holdt han sig fra rampelyset for at genoplade batterierne frem mod sæsonens sidste store mål, Lombardiet Rundt.

Men rigtig mange mente, at Tour-vinderen burde køre flere løb, og andre påpegede, at Jumbo-Visma måtte melde ud for at slå spekulationer i jorden. Det resulterede i hvert fald i, at flere troede, at danskeren fejlede noget.

Jonas Vingegaard opnåede karrierens største resultat, da han vandt Tour de France.
Jonas Vingegaard opnåede karrierens største resultat, da han vandt Tour de France. Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

Sådan forholdt det sig bare ikke.

»Det var overhovedet ikke tilfældet. Men hvis ikke man viser sig selv, kan der hurtigt komme historier,« siger Jonas Vingegaard.

Han forklarer dog, at den omfattende snak og spekulationerne ikke påvirker ham.

»Det rører mig ikke. Jeg er egentlig lidt ligeglad med det, så længe jeg bare gør, hvad der er rigtigt for mig, så er det fint med mig,« påpeger han.

»Jeg tror mest, at det var medierne, der bryggede en eller anden historie på det. Jeg tror, at alle andre omkring mig vidste, at jeg havde det helt fint. Både dem fra holdet, vores venner og min familie vidste godt, at der ikke var noget problem.«

Meget af kritikken omkring Jonas Vingegaard gik på, at han valgte ikke at stille op for Danmark ved VM i Australien.

I den forbindelse udtrykte Bjarne Riis sin skuffelse til B.T. omkring, at Vingegaard meldte fra. Samtidig erklærede han, at Vingegaard måtte »til at få noget hår på brystet«.

Det igangsatte en debat, hvor Go'-programmerne på TV 2 blandt andet inviterede MMA-kæmper Nicolas Dalby og folketingspolitiker Jacob Mark i studiet, der henholdsvist har været syge med stress og depression, og de kritiserede Bjarne Riis' ord i hårde vendinger.

Vingegaard-parret overvejer at skifte hjemstavnen Glyngøre ud med en udenlandsk adresse.

Det gør de blandt andet for datteren Fridas skyld, hvilket du kan læse mere om her.