Marc Hester fik ikke lov til at køre finalen ved seksdagesløbet i Ballerup, da hans makker gik ned med sygdom. Men danskeren nåede at markere sig som en af feltets stærkeste ryttere.
Marc Hester fik ikke lov til at køre finalen ved seksdagesløbet i Ballerup, da hans makker gik ned med sygdom. Men danskeren nåede at markere sig som en af feltets stærkeste ryttere. Foto: Martin Sylvest

Marc Hester var en de helt store skikkelser i det 54. københavnske seksdagesløb. Men rytteren, der efter de fire første dage mistede sin makker, belgieren Jasper De Buyst, og i stedet blev sat sammen med Otto Vergaerde, fik ikke lov itl at køre finalen.

Vergaerde var simpelthen også blevet for syg til at gennemføre løbet, og han måtte melde forfald, selvom der kun resterede den sidste timelange jagt af løbet.

Marc Hester måtte nærmest grådkvalt forklare publikum, at han ikke kom til at være med i finalen, inden han akkompagneret af voldsomme klapsalver rullede ned i kabinen.

Efter at have sundet sig lidt var den 30-årige dansker, der om nogen har satset sin karriere på seksdagesløbene, klar til at fortælle, hvad der var sket.

»Jeg er dybt, dybt rystet. Det ramte mig som et lyn, da han sagde, at han ikke kunne køre mere. Han har feber og svimmelhed - ligesom de andre,« sagde Hester.

Forinden havde han i den grad været en af finaleaftenens toneangivende ryttere, og han havde bl.a. andet vundet dernypace-løbet efter at have fanget Kenny De Ketele på målstregen. Og han nåede også at bringe sig kortvarigt i spidsen af løbet, inden par nummer 7 fik en bonusomgang. Men da han forlod løbet, lå han stadig nummer to sammen med sin syge belgiske makker.

»Jeg har aldrig opgivet noget som helst. Jeg troede hele tiden på, at jeg kunne vinde løbet. Jeg ville have angrebet, angrebet, angrebet i finalen. Og jeg ville hellere være blevet kørt fem omgange bagud end at skulle give op,« fastslog Hester.

Under alle omstændigheder ser Hester nu frem til næste års løb, hvor han drømmer om vinde, ligesom han gjorde det i 2012 sammen med med Iljo Keisse.

»Jeg kommer tilbage næste år, og der er jeg endnu stærkere,« forsikrede Hester.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.