De tyske tv-kanaler ARD og ZDF er begge træt af de mange doping-afsløringer i cykelsporten og dropper live-dækningen af Tour de France næste sommer.


Den tyske tv-kanal ARD har besluttet at droppe live-dækningen af Tour de France næste sommer. Det sker som en reaktion på de vedvarende problemer med doping i cykelsporten.

- Den sportslige værdi af Tour de France er faldet betragteligt som følge af de mange doping-sager, siger ARDs bestyrelsesformand Fritz Raff og tilføjer, at værdien af tv-dækningen af cykelløbet er faldet tilsvarende.

Også den anden store, tyske tv-kanal, ZDF, stopper sin Tour-dækning.

- ZDF vil ikke transmittere fra Touren uden ARD. Vi vil nu tale med ARD og EBU (de europæiske tv-stationers fælles organisation) om, hvilke konsekvenser, det vil få, siger ZDZs chefredaktør Nikolaus Brender ifølge bild.de.

EBU, som både ARD og ZDF er medlem af, har netop forlænget kontrakten med Tour de France-selskabet ASO, så den gælder helt frem til juli 2011. I hvor stort omfang ARD og ZDF er bundet til denne kontrakt, er ikke klart ifølge bild.de. 

De to TV-kanalers beslutning kommer dagen efter, at østrigeren Bernhard Kohl tilstod brug af cera, der er nyeste generation af epo. Blandt andre, der er røget i dopingfælden, er også tyskeren Stefan Schumacher, der ligesom Kohl kørte for det tyske hold, Gerolsteiner. 

ARD og ZDF trak også stikket ud på deres Tour-dækning i 2007, da det kom frem, at den tyske rytter Patrik Sinkewitz blev taget i doping-misbrug.