Marcel Kittel og Katusha er blevet enige om at gå hver til sit.

Den tyske topsprinter Marcel Kittel er med omgående virkning fortid på det schweiziske cykelhold Team Katusha-Alpecin, som han skrev kontrakt med i 2018.

Holdet meddelte torsdag på deres hjemmeside, at de er blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Årsagen skyldes ifølge 30-årige Kittel selv personlige problemer.

'Efter en anmodning fra mig selv har Team Katusha Alpecin og jeg gensidigt besluttet at ophæve min nuværende kontrakt,' siger Marcel Kittel til holdets hjemmeside og fortsætter:

'I de sidste to måneder har jeg haft en fornemmelse af at være udmattet. I øjeblikket er jeg ikke i stand til at træne og køre på højeste niveau. Derfor har jeg besluttet at tage en pause, bruge noget tid på mig selv, tænke over mine mål og lave en plan for fremtiden,' siger han.

Blandt Marcel Kittels store resultater står hele 14 etapesejre i Tour De France, og han har vundet etaper ved alle tre Grand Tours.

Inden han skiftede til Katusha-Alpecin, kørte han på Team Etixx-Quick Step, som har danske Brian Holm som sportsdirektør.

Kittel er endnu et eksempel på en toprytter, som for nylig har meldt ud, at han har brug for en pause fra cykelsporten.

Den 29-årige brite Peter Kennaugh fra holdet Bora – hansgrohe har også set sig nødsaget til at sige stop.

Det er psykiske problemer, der indtil nu har været ukendte for omverdenen, der tvinger Kennaugh, som er dobbelt britisk mester, til at stå af cyklen på ubestemt tid. Nu har Marcel Kittel valgt samme at tage samme beslutning.