Den tidligere cykelrytter, Jesper Skibby, vil i et nyt tv-program fortælle om sin egen fortid som dopingmisbruger. Han er tynget af skyldfølelse over, at hans fortid, ødelægger fremtiden for de nye generationer af unge ryttere, og det skal der gøres noget ved, siger Skibby som sin motivation for at løfte sløret ind til dopingverdenen.

- Det er ikke fair, at den generation skal lide under det lort, som jeg har været med til at lave. Det er ikke deres skyld. Det er min skyld blandt andet, siger Jesper Skibby.

- Den generation. jeg tilhører, har alle indrømmet doping. Det er ikke nogen hemmelighed. Men hvem er det egentlig gået ud over? Det er ikke gået ud over mig som menneske, men på et tidspunkt snakkede jeg med nogle helt unge ryttere på 14 år. De turde ikke sige, de kører cykelløb, og de turde ikke sige i skolen, at de har vundet et løb, for så skal de høre på, at de har taget doping, fortsætter han.

I dokumentarserien, 'Dopingepidemien', der bliver sendt på DR 1 til august, vil Skibby gøre op med sin egen dopingfortid og løfte sløret for, hvordan hans misbrug tog form.

I 2006 udgav Jesper Skibby selvbiografien 'Skibby - Forstå mig ret,' hvor han indrømmede, at have brugt doping i sin aktive karriere. Han vil ikke fortælle, om dokumentarserien bringer nye detaljer frem.

- Jeg kan godt forstå, at det er min person, der er interessant. Om der sker noget nyt i cykelsporten, og om der kommer nogle nye navne frem? Det vil jeg ikke komme ind på nu, siger Jesper Skibby, der i stedet vil fokusere på problemer med doping blandt helt unge mennesker.

I dokumentarserien går han også helt tæt på problemer med doping i Danmark og afslører, hvor stort problemet med doping er. Ikke kun i cykelsporten, men i lige så høj grad i de danske fitness-miljøer, og han er chokeret over, hvad han har oplevet under optagelserne.

- Det har ikke bare overrasket mig, det har chokeret mig. Jeg har set nogle ting, jeg aldrig skulle tro, at jeg skulle se. Det chokerer mig, at det er så udbredt, og selvom man er 14 eller 15 år, så går man på nettet og køber stoffer og snakker sammen om, hvordan man skal tage det. De ved ikke, hvad de går ind til og får store fysiske og psykiske problemer, siger han.