Frankrigs hotteste par er endt midt i en en fræk skandale, der nu har kostet to personer jobbet og sat gang i diskussionen om, hvad man egentlig kan tillade sig at tegne.

Tegneren og en klummeskribent bag en særdeles omdiskuteret illustration af den hyper-populære Tour de France-stjerne Julian Alaphilippe og hans celebre kæreste, tv-værten Marion Rousse, har fået sparket på avisen L'Humanité.

»Undskyld, undskyld, undskyld. Avisen har beklaget, tegningen er blevet fjernet, og jeg stopper med at arbejde for L'Humanité. Det har aldrig været mit mål at gøre folk kede af det – det var bare en karikatur,« siger tegneren Espé til AFP.

Den nu fjernede tegning forestiller en nøgen Marion Rousse i seng med den franske cykelsuperstjerne – som Rousse privat danner par med. Rousse dækker netop Tour de France i sit virke på tv.

Sådan ser den tilbagetrukkede tegning ud
Sådan ser den tilbagetrukkede tegning ud
Vis mere

»Julian, vil du svare på spørgsmål fra fransk tv,« lyder spørgsmålet fra Rousse til en tydeligt veltilfreds Alaphilippe.

Efter offentliggørelsen af tegningen rasede Marion Rousse på Twitter:

»Jeg giver op. L'Humanité lever dårligere og dårligere op til deres navn. I har ingen respekt for kvinder og for kvinden. At nedværdige seks års sportskommentering til dette niveau,« skrev hun om avisen, som på dansk betyder ‘menneskeheden’.

Tusinder af franskmænd støttede Marion Rousse, og det fik altså L'Humanité til først at fjerne tegningen, siden undskylde og nu også fyre to personer.

Foto: Marion Rousse (Instagram)
Vis mere

»Vi deler fuldstændigt indignationen over denne tegning. Vi har straks afpubliceret den. Den er i strid med L'Humanités værdier, der fremmer menneskets værdier og den feministiske kamp,« lød det fra avisen.

Tegneren, som nu må finde et nyt job, har efterfølgende forklaret, at han føler sig misforstået.

»Jeg ville vise det skrøbelige forhold mellem sport og medier (...) Men jeg har fejlet. Når en tegning bliver misforstået, har man gjort det forkert. Men jeg havde nu ikke troet, at det her ville blive blæst så stort op,« siger Espé til AFP.

Foruden karikaturtegneren er også cykeleksperten Antoine Vayer blevet fyret.

Det vakte stor opsigt i Frankrig, da 29-årige Marion Rousse og Julian Alaphilippe for under et år siden stod frem som kærester.

Hun havde i 12 år dannet par med en anden stor fransk cykelstjerne i form af Tony Gallopin, der stadig er aktiv, men som ikke er med i Tour de France.

Om det potentielt problematiske i, at hun kommenterer sin nuværende kærestes præstationer, sagde hun i starten af årets Tour de France følgende:

»Jeg tror, at folk er ligeglade med, at jeg er Julians kæreste. Jeg er her for at arbejde, give folk så mange oplysninger som muligt, og jeg tager mit arbejde meget seriøst.«