Den tidligere cykelrytter Jesper Skibby brød i sommer sammen, da han vendte tilbage til Tour de France i sin rejse tilbage i sin dopingfortid. Hør ham forklare, hvorfor det var det hårdeste han har oplevet i sit liv

Jesper Skibby proppede sig med doping i hele sin karriere. Han vandt mange cykelløb, og han charmerede sig i de glade 90ere ind i danskernes hjerter med jokes, grin og smil. Men Skibby var et ulykkeligt menneske. Han hadede sig selv og den sport, som han brugte hele sin tid på.

Han foragtede sig selv og livet så meget, at han overvejede, hvordan han kunne begå selvmord for at få fri for de depressive tanker, der var havde overtaget hans tankevirksomhed. Han tog stoffer for at holde tankerne væk.

I foråret tog Jesper Skibby en beslutning. Han ville tvinge sig til at se sin fortid i øjnene i håbet om, at han kunne slutte fred med sig selv. Det blev til en rejse gennem fortidens og nutidens dopingverden, og alt sammen blev det filmet af DR, som i aften kl. 20.00 viser sidste afsnit af programmet "Doping Epidemien".

Rejsen har været det hårdeste i Skibbys liv, fortæller han i et stort interview med BT. I TV-klippet til denne artikel fortæller han, hvordan han under TV-optagelserne på et hotelværelse i Frankrig brød sammen, fordi han ikke kunne klare synet af sin fortid.

- Det hele var pillet af mig. Jeg følte mig ufatteligt nøgen. Og så begyndte jeg bare at tude. Det var helt sindssygt, fortæller Skibby.

Er du på mobil eller app kan du se video af Skibby, der taler ud HER

KØB BT I DAG OG LÆS HELE JESPER SKIBBYS HISTORIE MED DOPING, SELVMORDSTANKER OG ET LIV PÅ STOFFER