Onsdag den 13. juli sidst på eftermiddagen ændrede Jonas Vingegaards liv sig for altid.

Danskeren satte ALLE til vægs på Col du Granon, snuppede den gule trøje og så sig aldrig tilbage i sidste års Tour de France.

11 dage senere blev han hyldet på Champs-Élysées som vinder af planetens vigtigste cykelløb.

Med ét var han et verdensnavn. En person, alle pludselig havde en holdning til og en mening om. Med et trylleslag væltede det ind med invitationer, forventninger og krav.

»Tit synes folk, at jeg er den skrappe dulle. At det er mig, der bestemmer,« forklarer Trine Marie Hansen, da B.T. møder parret i Glyngøre.
»Tit synes folk, at jeg er den skrappe dulle. At det er mig, der bestemmer,« forklarer Trine Marie Hansen, da B.T. møder parret i Glyngøre. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

En helt ny og uvant rolle for en stille og rolig vestjysk familie, som betød, at kæresten Trine Marie Hansen måtte stille sig frem i skudlinjen:

»Vi har en helt klar aftale. Jeg bliver skubbet forrest og tager knubsene. Du skal ikke forholde dig til noget,« siger Trine i et eksklusivt interview med B.T og kigger på sin kæreste.

Strategien har været urokkelig siden sejren. Som en anden Wout van Aert – Vingegaards skattede luksushjælperytter i Tour de France – skærmer hun sin Tour-vinder fra omverdenens fokus.

»Han skal ikke stå der og sige ‘nej’. Det har han det dårligt med. Jeg har det mere: ‘Sådan er det bare’. Det tager jeg mig bare af – og så tager jeg knubsene. Så kan Jonas koncentrere sig om noget andet.«

Jonas Vingegaard og Trine Marie Hansen nær hjemmet i Glyngøre.
Jonas Vingegaard og Trine Marie Hansen nær hjemmet i Glyngøre. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

At Trine Marie Hansen har taget sig af mange af henvendelserne – og har beskyttet Jonas Vingegaard og givet ham ro – har medført, at mange har fået en lettere stram opfattelse af hende, erkender hun.

»Tit synes folk, at jeg er den skrappe dulle. At det er mig, der bestemmer. Men hvad de ikke ved er, at det også er din beslutning,« siger Trine Marie Hansen og kigger på sin 11 år yngre partner.

Efter Tour de France-sejren har Jonas Vingegaard måttet finde sig i meget. Den selvvalgte tilbagetrækning til hjemmet i Glyngøre blev af mange opfattet som et svaghedstegn.

I enkelte medier blev ferieperioden og fraværet i medierne til rygter om dårlig psyke og sågar depression.

Jonas Vingegaard og Trine Marie Hansen i triumfkram efter Tour-sejren 2022 er i land.
Jonas Vingegaard og Trine Marie Hansen i triumfkram efter Tour-sejren 2022 er i land. Foto: YOAN VALAT
Vis mere

Forkert – men Jonas Vingegaard har ikke behov for at skyde tilbage. Han distancerer sig fra skriverierne – og virker hverken vred eller skuffet. Heller ikke de mange holdninger til ham får cykelstjernen til at koge:

»Folk har ret til deres meninger. Jeg kan ikke gøre noget ved det. Så har man to valg. Det ene er at vælge at lytte til, hvad de siger eller at lade være. I 99 ud af 100 tilfælde vælger jeg at lade være.«

»Ja, så snakker vi om tingene derhjemme,« indskyder Trine Marie Hansen.

For Jonas Vingegaard er prioriteterne tydelige. På en råkold solskinsdag i april stiller han oplagt og velvilligt op til interviews hos B.T. og et større udvalg af både lokale, nationale og internationale medier.

Men ellers skænker han hverken medierne eller kritikerne mange tanker i en træningstravl hverdag:

»Så længe jeg er der for familien og holdet. Det er det, der betyder noget for mig,« siger Jonas Vingegaard, inden Trine Marie Hansen supplerer:

»Alle andre kan vi ikke tage hensyn til. Så vinder man ikke Tour de France.«