Det har været en god sommer for franske Julian Alaphilippe, der kører for cykelholdet Quick-Step.

Sidste søndag kunne han i Paris lade sig hylde som vinder af bjergtrøjen i dette års udgave af Tour de France. Lørdag vandt han så det spanske World Tour-løb Clasica San Sebastian.

Alaphilippe kørte først over stregen, efter han var kommet til mål sammen med Bauke Mollema (Trek-Segafredo), der dog ikke var i nærheden af at slå franskmanden, da det 228,7 kilometer lange løb skulle afgøres.

Anthony Roux (FDJ) blev nummer tre efterfulgt af Greg Van Avermaet fra BMC-holdet på fjerdepladsen. Julien Simon fra Cofidis fuldendte løbets top-5. Julian Alaphilippe vandt tidligere i år det belgiske cykelløb Flèche Wallone og var også hurtigst på to etaper i Tour de France. Han er i år noteret for otte sejre i alt.

Quick-Step har med Alaphilippes triumf lørdag nu 52 sejre i sæsonen, hvilket gør holdet til det mest vindende i år.

Endagsklassikeren fik dog en kedelig udgang. Et større styrt sendte flere stjerner i asfalten, heriblandt Team Sky-sjernen Egan Bernal og Movistars Mikel Landa, hvoraf førstnævnte kom alvorligt til skade. Bernal, der lå helt stille på asfalten efter styrtet, blev fragtet til hospitalet med halskrave til nærmere undersøgelser. Team Sky oplyser på deres Twitter-profil, at Bernal har fået alvorlige skader i ansigtet.

/ritzau/