Ups.

Det Tour de France-trofæ, som Geraint Thomas i sommer vandt, er blevet stjålet på en udstilling.

Det skriver rytterens hold, Team Sky, i en pressemeddelelse.

»Det er utroligt uheldigt, at dette er sket. Det er åbenlyst, at trofæet har ret lille værdi for den, der har taget det - mens det betyder meget for mig og holdet,« siger Geraint Thomas i en udtalelse.

Geraint Thomas (midten) hyldes i Paris for sin Tour-sejr. Han vandt foran Tom Dumoulin (tv.) og Chris Froome (th.)
Geraint Thomas (midten) hyldes i Paris for sin Tour-sejr. Han vandt foran Tom Dumoulin (tv.) og Chris Froome (th.) Foto: POOL New
Vis mere

Team Sky har haft flere Grand Tour-trofæer fra det seneste års store triumfer udstillet forskellige steder i Storbritannien i den seneste tid, og det var i den forbindelse, at tyveriet skete.

Holdet oplyser, at det er sket i Birmingham, hvor Geraint Thomas' Tour-trofæ 'i et øjeblik blev efterladt uovervåget og her stjålet' på udstillingsstedet NEC.

Det var cykelfabrikanten Pinarello, der havde lånt trofæerne og stod for at udstille dem.

»Vi er selvfølgelig knuste over det her. Vi tager det fulde ansvar og har personligt undskyldt over for Geraint. Vi håber selvfølgelig på, at trofæet kan findes,« siger direktøren for den engelske afdeling af Pinarello, Richard Hemington.

Det samme håber Geraint Thomas på.

Han vandt i sommer Tour de France for første gang, efter at han egentlig gik ind til løbet som hjælperytter for den forsvarende mester, Chris Froome.

»Forhåbentlig vil den, der tog det, vise velvilje og aflevere det tilbage,« siger walisiske Geraint Thomas og tilføjer:

»Et trofæ er vigtigt, men det vigtigste er trods alt de fantastiske minder fra en utrolig sommer - og det kan ingen tage bort.«