Det er ikke hver dag, at en tidligere Tour de France-vinder lægger vejen forbi Hans Peter Knudsens cykelbutik. Men det var ikke desto mindre, hvad der skete.

»Det var sgu fedt, da han kom ind i butikken,« fortæller ejeren af Børkop Cykler til B.T. Sport.

Det var cykelrytteren Sir Bradley Wiggins, der i lørdags trådte ind i cykelbutikken mellem Vejle og Fredericia. Det var Vejle Amts Folkeblad først til at skrive om.

Tour-stjernen var på besøg i Danmark i forbindelse med et foredrag på Hotel Comwell Kellers Park i Brejning, inden han lagde vejen forbi cykelbutikken.

Børkop Cyklers ejer, Hans Peter Knudsen, og Bradley Wiggins fra besøget i lørdags.
Børkop Cyklers ejer, Hans Peter Knudsen, og Bradley Wiggins fra besøget i lørdags. Foto: Børkop Cykler på Facebook
Vis mere

»Vi har en masse af de brands, han godt kan lide, og så har han jo hørt om os. Hvis han skulle besøge én cykelforretning her i Danmark, så var vi i hvert fald et godt bud,« forklarer ejeren til B.T. Sport.

Besøget af den pensionerede cykelstjerne overraskede ejeren af cykelbutikken, og selvom titlen som ridder kun uddeles til ganske få personer på de britiske breddegrader, så har Sir Bradley Wiggins stadigvæk sine fødder plantet solidt på i jorden.

»Han var ganske almindelig og jordnær. Han kunne lige så godt have været en hvilken som helst anden kunde, der kom ind ad døren,« forklarer Hans Peter Knudsen og tilføjer:

»Vi stod jo bare og snik-snakkede om, hvilken cykel han kørte på i øjeblikket, hvad han får tiden til at gå med og hans interesse for retrocykler. Passion for cykling. Det er jo det, det handler om.«

Bradley Wiggins i den gule førertrøje under Tour de France i 2012.
Bradley Wiggins i den gule førertrøje under Tour de France i 2012. Foto: AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ejeren af Børkop Cykler afslører samtidig, at han er fan af den britiske cykellegende:

»Han er sej. Jeg har én af hans trøjer med autograf hængende og enkeltstartscyklen, som han kørte på under Touren i 2012, står i butikken. Jeg forsøger at gafle alle de sjove cykelting, jeg kan.«

Ejeren fortæller dog, at Tour-vinderen ikke købte noget under sit besøg i butikken.

Sir Bradley Wiggins blev slået til ridder i 2012. Samme år som han vandt Tour de France.