Danmark vil ansøge om afvikle tre etaper i Tour de France i 2018.

Der skal køres prolog i København, og dernæst skal der køres en etape fra Roskilde til Odense og dernæst en etape fra Vejle til Sønderborg.

Det oplyser TV2 News.

Den danske regering er sammen med kommuner og regioner og en række private interessenter om at få lov at arrangere de tre første etaper af verdens største cykelløb.

Sidste hånd på buddet er lagt hos erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) fredag eftermiddag.

Da Tour de France i år begyndte i den hollandske by Utrecht, kostede det ifølge sporten.tv2.dk imellem 80 og 100 millioner kr. Når Danmark er parat til at ofre ganske mange penge på sagen, er det med en forventning om, at det vil give stor reklameværdi for landet med tre etaper, og at det derfor i sidste ende vil være en god forretning.

Det skønnes, at Tour de France alt i alt når ud til over tre milliarder tv-seere i de tre uger, som løbet varer.

Tour de France-ledelsen har tidligere rynket på næsen af ideen om at starte i Danmark, fordi landet simpelthen ligger for langt væk fra Frankrig. Efter etaperne i Danmark vil rytterne skulle køre ned igennem Tyskland, og det vil være alt for tidskrævende i forhold til, at de også skal igennem Alperne og Pyrenæerne, har Tour de France-ledelsen ræsonneret.

Alternativet kunne være en tidlig hviledag, sådan som det skete, da Giro d'Italia afholdt tre etaper i Danmark i 2012, men heller ikke den idé har tidligere huet Tour de France.ledelsen.

For Danmark taler dog, at der var mange tilskuere til de tre etaper af Giro d'Italia og til VM i det storkøbenhavnske område året forinden.