Efter syv år som formand for Dansk Cykle Union er det nu slut for Henrik Jess Jensen.

Han vælger ikke at genopstille til posten i cykelunionen.

Det oplyser DCU i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at Morten Anderson er ny formandskandidat - han er nuværende distriktsformand i Distrikt Sjælland.

Henrik Jess Jensen fortæller, at beslutningen kommer, fordi hans samlede arbejdsmængde - hvor han også er vicepræsident i den europæiske cykleunion og i UCI's ledelseskomité -  har vokset sig for stor.

»Jeg nu må erkende at arbejdsmængden og omfanget af formandsposter, som frivillig og ulønnet, ikke er foreneligt med min fuldtidsbeskæftigelse og privatliv,« siger Henrik Jess Jensen.

Helt farvel siger han dog ikke, da han fortsat vil kæmpe for at trække store cykelevents til Danmark i en funktion med internationalt fokus, lyder det. Det sker efter aftale med den nye formandskandidat.

»Denne internationalt orienterede post passer godt sammen med posten som vicepræsident i den europæiske cykelunion og min toppost i UCI’s øverste organ.«

Henrik Jess Jensen har tidligere været genstand for kritik fra Etisk Komité i Danmarks Idrætsforbund, men han afviser overfor TV 2 Sport, at de sager har noget med hans farvel til unionen at gøre.

Unionen skal vælge ny formand den 19. marts, hvor der afholdes årlig kongres.