Oleg Tinkov forhandler blandt andet med Bjarne Riis om overtagelse af ledelsen af cykelholdet. Ifølge russerens juridiske rådgiver er total indflydelse på sportslige beslutninger det eneste, der er interessant for Tinkov.

Bjarne Riis har muligheden for at forlade cykelsport, hvis det er det, han ønsker.

Den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport var måske lidt hurtigt ude, da det søndag blev fremlagt, at Oleg Tinkov havde forhandlet sig til rette om at sikre sig ejerskabet af selskabet bag Saxo Bank-holdet og dets licens for over 50 millioner kroner.

Men Oleg Tinkovs advokat Stefano Feltrin fortæller over for BT, at Bjarne Riis er én ud af flere forhandlingspartnere i forsøget på at finde et hold, den tidligere hovedsponsor kan købe for at overtage den øverste sportslige ledelse.

- Riis er én ud af flere muligheder, vi forhandler med, lyder det fra den italienske erhvervsadvokat med speciale i større forhandlinger om virksomhedsoverdragelser.

Hvis Bjarne Riis skulle være interesseret i et samarbejde, skal den danske holdejer være klar til at afgive stort set al sin suverænitet i forhold til sportslige beslutninger.

- Oleg Tinkov er ikke interesseret i at være hovedsponsor for et hold længere. Det står meget klart. Det har han prøvet nu. Han vil være ejer og kunne styre holdet. Han vil så have en sportslig ledelse, hvor en manager kan beslutte, hvordan den enkelte rytter skal træne og køre og så videre. Samtidig skal der også være en leder til at håndtere den administrative del af holdet, uddyber Stefano Feltrin.

Han forklarer, at Bjarne Riis befinder sig i en pulje med både italienske, franske, engelske og amerikanske samarbejdspartnere i forhold til at overtage et allerede eksisterende hold på World Tour- eller pro-kontinental-niveau eller at begynde fra bunden.

- Ender det med at blive Riis? Det ved jeg ikke. Vi respekterer Bjarne Riis og hans hold og taler fortsat godt med ham.

Bjarne Riis' midlertidige presserådgiver Allan Jørgensen afkræftede tidligt søndag over for BT, at Bjarne Riis har solgt sit selskab til Oleg Tinkov. Han ønskede dog ikke at kommentere, om der forhandles med Oleg Tinkov.

Hvis Stefano Feltrin taler sandt, så står Bjarne Riis i hvert fald over for at skulle forlade cykelsporten helt eller at se sig selv degraderet til en sportslig mellemleder.

- Oleg Tinkov skal kunne hente ryttere til holdet og bestemme, hvis han for eksempel ønsker en ny træningsmetode afprøvet, fastslår Stefano Feltrin og fortsætter:

- Alle parter kender Olegs krav. De ved, hvad han vil have, og der er ingen grund til at forhandle overhovedet, hvis det ikke er udgangspunket, siger advokaten.

Dermed står Bjarne Riis i hvert fald over for en kovending, hvis han ikke afviser Tinkov eller forlader sporten helt. Så sent som under sommerens Tour de France fastslog Riis over for BT, at han stod stålfast i forhold til at være den eneste, der i sidste ende træffer de sportslige beslutninger på sit hold.

Skal man tro Stefano Feltrin, så har det i hvert fald ikke afholdt Bjarne Riis fra at gå i dialog med Oleg Tinkov.

- Vi talte allerede med Riis om det hen over sommeren , og det er det samme, der sker nu. Jeg vil gætte på, at de taler sammen eller udveksler beskeder hver eneste uge.

Advokaten bekræfter også, at Oleg Tinkov har opgivet at forhandle med Cannondale om en overtagelse. Ligeledes fortæller han, at Oleg Tinkov også opgav at overtage licensen fra det lukkede baskerhold Euskaltel, fordi den tidligere ledelse krævede for mange penge for deres aktiver og ønskede indflydelse på, hvilke ryttere, samarbejdspartner og sportslige ledere, der skulle fortsætte på holdet.

Stefano Feltrin sender dog et klart signal om, at Oleg Tinkov ikke har travlt med at nå til enighed med hverken Bjarne Riis eller andre.

- Vi kan have en løsning i aften, og vi kan finde den om et halvt år. Det er svært at sige. Vi har ikke travlt. Det handler om at finde den rette samarbejdspartner i forhold til den forretningsmodel, som Oleg Tinkov ønsker.

Advokaten kender dog sin klient godt nok til at vide, at rygter og negative mediehistorier kan forhindre, at Oleg Tinkovs stærke ønske bliver virkelighed. Han ærgrer sig over, at La Gazzetta dello Sport har skrevet om en aftale, før den er indgået, og at det også fremgik, at Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbunds undersøgelse var årsagen til, at Bjarne Riis ville sælge.

- Det er det rene sladder. Det er meget frustrerende, at Gazzetta skriver historien, når der slet ikke er noget på plads endnu. De har fuld adgang til mig, men de har åbenbart ikke ønsket at få mig til at afvise historien. I værste fald forhindrer det en aftale i at gå igennem, fordi der igen opstår negative og usande rygter om, at det skyldes dopingsager, eller at Contador vil forlade holdet på grund af Oleg.